Kuglice koje će sigurno oduševiti vaše najmladje.Verujem da i ljubitelji jafa keksa neće ostati nimalo ravnodušni:)
Potrebno je:
300g čokoladnog keksa-samlevenog
150 ml soka od narandze-ili cedjene narandze
1 vanil šećer
2 velike kašike pekmeza od kajsije
1 rebro čokolade za kuvanje
naribana korica narandze
1 kašika meda
Priprema:
Kekse prelijte sokom od narandze,dodajte med,pekmez,vanil šećer te istopljenu čokoladu.
Dobro pomešati,zatim narendati koricu od narandze.
Najbolje je čistim rukama sve dobro sjediniti a potom staviti u frižider na 30-tak minuta.
Potom oblikovati kuglice.
Uvaljati ih u kakao ili keks.
Ove kuglice -putuju- kao ulaznica za Cookies for Santa.
round up page
na foodgawker
tastespotting
By Sandra
Baš mi se sviđaju (zbog čokoladnih keksa: )
ОдговориИзбришиOvo je ko stvoreno za mene, čokolada i naranča, njam!
ОдговориИзбришиJako mi se sviđaju. Čokolada i naranča su za mene dobitna kombinacija!
ОдговориИзбришиPredivne su...:)))
ОдговориИзбришиPrekrasni su, a kombinacija naranče i čokolade mi je jedna od omiljenih! ;)
ОдговориИзбришиovo su po mom mišljenju najbolje fotke do sad od onog što sam vidjela na tvom blogu :)) a kuglice - fantazija!
ОдговориИзбришиOh,hvala vam,pravila sam ih prošle nedelje čak dva puta:)
ОдговориИзбриши@josipa hvala,trudim se:)
krasne fotkice, a i meni se svidjaju jer nema niti maslaca niti margarina, odlicne su!
ОдговориИзбришиmmmm... please send me one :) A big hug for you, Vera :)
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиlook very delicate and beautiful!
The photos are compelling ...
Greetings, Diana
Your photos are just beautiful, Vera! Thank you for the cookies--they look delicious.
ОдговориИзбришиhttp://www.coolinarika.com/recept/741972/
ОдговориИзбришиrecept sa kulinarke
Pa? pise dole da je recept by moja draga Sandra 5 sa kulinarke? Neznam sta ste postigli sa ovako debilnim komentarem? Inace da dodam kada je rec vec o receptima, obzirom da pisem recepte 5 godina i mnogi su preuzimani od strane vas/citaoca, slati po casopisima, uzimane su mi fotografije itd..pa? jesam li se nekad pobunila?
ОдговориИзбришиvolela bi da takvi anonimusi pocnnu da se predstavljaju svojim imenom i volela bi da takvi nadobudnih anonimusa vidim i koji recept i ruku delo.
p.s vise je mojih recepata uzeto i podeljeno na kulinarki nego sto sam ja uzela i isprobala sa nje od mojih dragih prijateljica.
I jos da dodam, ako ovo pise a kao anonimna Aliki sa Mamina Jela, znajte da cu vas tako nervno bolesnu tuziti zbog uznemiravanja!!!
o da poznata mi je i tvoja "karijera" na culki!
ОдговориИзбришиMogla sam da i ne objavim ovaj komentar ali sam ga objavila jer hocu da te lociram. O da kakva god karijera bila na tkz kulki ja je se ne stidim, to sto se pricalo nije dokazano, a plus, @za dobrim konjem prasina se dize@.
ОдговориИзбришиBa smi je milo sto sam tako nekim anonimusima interesantna, pogotovo sto ce ovaj sada zajedljiv komentar biti zadnji, jer ako niste znali zastitila sam svoj blog i ovakvo glupavo prepucavanje moze vrlo lako da vam bude zadnje, a plus to radim u sudu i cim vam otkrijem identitet poslacu vam tuzbu za uznemiravanje i za klevetu/koja se ti;e karijere na kulki pa ce mo se i videti! Srdacan pozz glupaco!
A da jos da dodam, posebno ce te nam sve objasniti o mojoj karijeri na kulki, pa da se sa tim vec jednom zavrsi, a ja cu ceo ishod sa vasim imenom i prezimenom objaviti na blogu i FB stranici .
ОдговориИзбришиMogucnost ostavljanja komentara anonimnih nije za svakog vec za normalne ljude kojima sam to omogucila da mogu da me pitaju nesto u vezi recepta, i iako sam vec zaboravila za nacionalisticki kulinarka skandal, cija sam zrtva ja bila, i koji je posluzio tkz Kraljici Fondana kao odskocna daska, krajnje je vreme da se i to rascisti, hvala sto ste me podsetili i sto ce te mi pomoci u tome.
bas se veselim tome da ojavis onaj dio gdje sam te vrijedjala! :)))))
ОдговориИзбришиObjavicu uskoro tvoje Ime, prezime, adresu i poslacu ti tuzbu za uznemiravanje i naknadu stete. i jos, dosadna si, necu vise objavljivati tvoje splacine!
Избришиja ti se izvinjavam ako sam te uvrijedila. vjerovatno me mjenjas sa onom alki,ali nema veze. steta sto nisam dobro dosla,a imas super recepte.
ОдговориИзбришиpozz
Draga Vera,tek sada videh sta ova protuva pise,pustite molim vas,neka joj sluzi na cast!
ОдговориИзбришиObozavam vase parexellance recepte i parexellance slicice,sve vam je prelepo(to vam kaze stara kuvarica,sa 35 godina rada u svojim restoranima).Nemojte se nervirati na sudu,jer tesko je biti tamo,a prekoputa sebe imati ovaku bednu ,lazljivu osobu kao sto je ona!
Usla sam da pogledam recepte,potrebno mi je nesto lepo za Sv.Jovana i Sv Savu,kod vas cu sigurno naci sta zelim!
Zelim vam lep ostatak dana!
Lili
Hvala Lili, obično se trudim da ne odgovaram na provokacije na mom blogu, ali obzirom da sam odlučila da je javan blog naravno da moram imati i neke te takve komenatre koji nisu baš prijatni.
ОдговориИзбришиNeznam šta mi je bilo taj dan, ali baš sam se ražestila, ahahah...mogla sam kasnije i obrisati ovu prepisku ali neću jer nisam ja neka savršena osoba niti želim tako da se predstavljam, imam i ja svojih loših dana i slabosti....
Ne brini uzivaj.
ОдговориИзбриши