Ono što karakteriše jesen svakako su bundeve,različitog oblika,od duguljastog do okruglog,od zelene preko narandzaste do žute boje.
Ukusne su a i dijetne,takodje i lekovite.Od njih možete spremiti sijaset ukusnih,što slanih što slatkih jela.
Možete koštice iskoristiti za grickanje,ulje za spremanje salate a izdubljenu bundevu za serviranje jela.
Lekoviti sastojci bundeve štite organizam od različitih alergija i infekcija,što je posebno vašno za jesenji i zimski period,koji nam prethodi te odrzavanju imuniteta za ovaj period.
Kuglof od Bundeve
Potrebno je:
3 jaja
200g margarina
150g šećera
400g brašna
po kesice praška za pecivo
1 vanil šećer
500g pečene bundeve
Priprema:
Dobro umutiti jaja i šećer penasto umutit sa margarinom, pome[ati da se sve lepo izjednaci, te dodati brašno,prašak za pecivo i ispasiranu pećenu bundevu.
Masu izliti u modlu za kuglof.
Peći na 200C oko pola sata.
Pečen i ohladjen kuglof posuti vanil šećerom.
Raniji post o bundevi i recepti.
Deluje tako primamljivo! Volim kolace sa dulekom - bundevom, mada kuglofe i ne pravim cesto. Moracu da probam ovaj recept!
ОдговориИзбришиwow è favoloso!!!
ОдговориИзбришиStvarno jako lijepo izgleda,iako ja ne volim bundevu...
ОдговориИзбришиsutra idem u selo...biće bundeva :)))
ОдговориИзбришиtaman si mi lepo dala ideju šta da pravim :)
Sutra je nedelja, ću da moram probati da uradim ovaj kuglof! Pozzzz!
ОдговориИзбришиChe meraviglia! Mmmm deliziosa! Kiss Kiss Vera!
ОдговориИзбришиprekrasan je!
ОдговориИзбришиBaš sam neki dan i ja radila kuglof s tikvom, samo moj je mramorni s čokoladom.
ОдговориИзбришиTvoj mi se jako sviđa, sigurna sam da je jako sočan! :)
Your kuglof is fabulous!!! i'll made it soon!!!! Kisssss
ОдговориИзбришиSuper izgleda! Ja mnogo volim bundevu, mogla bih ovo da probam
ОдговориИзбришиMarija slobodno,preukusan je.Ja bih možda dodala još šećera,volim sladje,dok su deca rekla da im je baš potaman.
ОдговориИзбришиHvala svima na lepim rečima.
Dear Vera,
ОдговориИзбришиlooks very tasty &
appetizing picture - Bravo!
Congratulations with the day to smile.
I want you to smile, Diana
To bi moglo da se oproba! Ja sam veliki fan bundeve.
ОдговориИзбришиIzgleda lepo, ali zar ne treba staviti u testo neke tečnosti: mleko ili ulje?
ОдговориИзбришиSanja, pire je dosta da kažem tečan, mislim meni barem nije bio gust.Nisam dodavala mleko ili ulje.
ОдговориИзбришиInače kada si dodala ulje, moram evo reći da PRAVI kuglof, onaj Bečki, mora imati barem 200g margarina...:)Ovaj kuglof i svi drugi su više neke varijante kuglofa-mafina, kako ja to zovem.Inače nije suv zbog bundeve.
Pozdrav da li bi mogao maslac umesto margarina ?Hvala
ОдговориИзбриши