понедељак, 21. септембар 2009.

Dunavski Talasi




Potrebno je:
testo:
3 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
15 kašika brašna
15 kašika mleka
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Istući cvrst sneg od belanaca i postupno dodavati šećer,žumance ,ulje,mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu podeliti na dva dela i u jedan dodati kakao,žutu smesu uliti u namašćen pleh i peđi oko 10 minuta.Izvaditi iz rerne staviti višnje ili breskve i preliti smedjom biskvitnom smesom.
Voćni preliv:Voće
3 kašike šećera
3 kašike ruma
Pola tečnosti iz kompota pomešati sa šećerom,preliti preko vrućeg kolača i ostaviti da se ohladi.
Krema:
5dcl mleka
2 pudinga od vanile
200g margarina
200g šećera
Puding skuvati u mleku i ohladiti.Dodati margarin izradjen sa šećerom,Kremom premazati kore.
Za odgore napraviti glazuru od:
100g čokolade
3 kašike šećera
60g margarina
tako što ce te rastopiti čokoladu,šećer na pari i dodati margarin.

11 коментара:

  1. Obožavam taj kolač,i sama ga imam na svom blogu..odlično ti izgleda!

    ОдговориИзбриши
  2. Jel ti meni vjeruješ da nikad nisam jela taj kolač! Znam za njega oduvjek i znam da ga ljudi često rade, čak postoji i ona dr.Oetker mješavina za njega, a ja nikako da probam.
    Tvoj izgleda odlično. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Vera,
    looks very delicious and beautiful.
    Congratulations, Diana

    ОдговориИзбриши
  4. jel ti MENI verujes da nikad nisam jeo taj kolac.
    posalji parce u salveti
    postnetom,preko poznanika ,samo posalji...

    ОдговориИзбриши
  5. jos jednom pohvale za tvoj blog Vera.
    ti stvarno uzivas u kuhinji ,i samo inoviras.
    klopa 5 stars

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala puno svima,@uncafediarte,pa naravno da ću ti poslati poštom..

    ОдговориИзбриши
  7. obožavam dunavske valove. nisam ih jela već dugo. baš bi mogla :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je vjerovatno jedan od rijetkih kolača (barem ovih tradicionalnih) koje još nisam probala. Možda je ovaj tvoj recept prilika da to promjenim. Krasni su!

    ОдговориИзбриши
  9. Ох, како су дивни ти дунавски таласи. Узбуркају машту, па би се могло нешта и записати у облику поезије.Свака част за његовање рецепт кухиње на радост многих домаћица, које те прате.
    Поздрав из Дервента.

    ОдговориИзбриши