среда, 17. јун 2009.

Pusla Torta

-->Ovu Tortu sam pravila “million” puta I uvek bila vise nego zadovoljna.
Recept je mamin,a fotke su malo starije.
Ukrasavala sam ih spricem sa razlicitim dodacima,a slatku pavlaku sam kolorisala vestackim bojama.
Torta moze da se napravi I u pola mere.
Za beze kore:
8 belanaca
550g kristal secera
2 kasike sirceta
Fil:
1/2l mleka
4 zumanceta
3 kasike secera
6 kasika brasna
250g margarina
250g mlevenih oraha ili lesnika
Fil 2:
4 kesice slaga
Priprema:
Kore
4 belanca umutiti u vlo cvrst sne,sa 1 kasikom sirceta,pa u to dodavati kasiku po kasiku secera(275g)
Ovako ulupanu masu staviti u pleh,oblozen pek papirom I peci na 100C 1h.
Imacete dve kore.

Priprema fila:
4 Zumanceta,secer I brasno zicom izraditi te u mleku skuvati kao za pudding.-ostaviti da se dobroo hladi,dodati margarine izradjen sa secerom I preostala 4 zumanca.
Bitno je dodavati kasiku po kasiku a ujedno svo vreme miksovati.
Na kraju dodati mlevene orahe.
Filovati po ovom redosledu.
Kora-Fil od margarina-slag-beze kora-fil od margarina-slag






20 коментара:

  1. Very nice Vera !!!! I dream for a piece of this cake...mmmmmmm :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno je prekrasna i tako nježno i decentno ukrašena. :)

    ОдговориИзбриши
  3. I think this cake is really delicious! I hope I will make one similar for Pavel's anniversary. My biggest boy, On 29th of June my oldest boy will be 6 :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Obozavam je! Ali, moram priznati da mi izrada "pusla-kora" ne ide od ruke. Jednostavno, ne uspeju uvek!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima da se kupe gotove kore za puslu tortu,i ja ih cesto kupim i super su.Pravite1 dan pre nego sto vam treba.To je dovoljno da odmeksaju

      Избриши
  5. Vera,
    how I missed this beauty?
    Very nice cake - it seems magical!
    Congratulations, Diana

    ОдговориИзбриши
  6. Prekrasna torta. Vidjela sam ju neki dan i htjela ti napisati kako se sjećam da sam ju već vidjela i ostala mi je u sjećanju :) ali mi nešto komp.štekao i sad sam se vratila da ju opet vidim :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ovu tortu obozavam da jedem, par puta sam pokusavala da je pravim ali mi nikad nije bas dobro ispadala...Tvoja izgleda extra!!

    ОдговориИзбриши
  8. Ajme, svaka čast! Ti znaš da ja nisam od ukrašavanja pa mi je još više posebna! Trebalo je vremena za sve ovo uraditi! Bravo!!!

    ОдговориИзбриши
  9. Nikakva i ja kos veca budala i napravila secer samo u kore i 3 kasoke u gil😂 strasno nikad vise po tvom receceptu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se, ja budala videla sliku i mislila to je stvarno taj recept! Koje razocarenje.... Zumance ostalo u komadicima, ono sa margarinom nije lepo objasnjeno kad se spoji, pa se posle doda, pa kaze "preostala 4 zumanca" - to se na pocetku napise - odvojiti zumanca na dva mesta 4 i 4... Belance procurelo odmah sutradan. Ovi sto komentarisu da je divna nisu pravili.... Pravila sam detetu rodjendan, niko ziv nije rekao da je lepa torta! Ova je ostala skoro cela, ona druga (san snova) se skoro cela pojela, svi su trazili drugo parce.

      Избриши
  10. Izgleda prelepo! Samo jedno pitanje, u receptu za fil piše 4 žumanca, a dole u opisu pise da se dodaju jos 4 žumanca u vev skuvan prohladjen fil od 4 žumanca. Dakle, u fil ide 8 žumanaca, 4 se skuvaju, a 4 se živa naknadno dodaju? Da li sam dobro razumela? ☺️

    ОдговориИзбриши
  11. Ne pise koliko secera se muti sa margarinom za fil?

    ОдговориИзбриши