Činio vam se nemoguća misija.Jel da?
Potrebno je:
Za kore :
600g bračna
so
voda
1 kašikica masti
1 čep sirćeta
Fil:
500g sitnog belog sira.
Priprema:
Od brasna ,vode, sirceta i soli umesite ne bas tvrdo testo.Tacnije, testo koje nece biti meko da se lepi za prste, već testo koje će biti meko na dodir,ne tvrdo kao kada pravite rezance ili za amatere kao kamen.Već kao plastelin koji ste omekšali.
Ostavite ga u posudi za mesenje,prekriveno krpom kako bi se odmorilo.
Nakon toga testo podelite na pet delova.Od tih delova napravite male loptice,zatim ih malo rukom potanjiti i namazati mascu ili uljem.
ja sam otkrila da najbolje razvučem koru sa uljem.
Ostavite jufkice da odstoje oko 30-60min.
Zatim ih razvucite rukama lagano,na stolnjaku.
Sir mestimično "pobacajte " po kori,a nju pazljivo slozite-preklopite u kvadrat .Prvo preklopite sa jedne pa sa druge strane i onda obratno.
Zatim sledecu koru razvucite ,pospite sirom i stavite prvu preklopljenu koru u nju,pa opet preklopite u kvadrat i tako redom.
Stavite ga u nauljen pleh,i spreman je za pecenje.
Burek pecite oko 45 minuta dok ne porumeni.
Umesto masti naravno da mozete da koristite ulje.
A odlican je ako se pripremi uvece,ostavi da prenoci u frizideru,a pece rano ujutru.
My Blog
ОдговориИзбришиhttp://www.wretch.cc/blog/markacey
Thanks for your share
Nice to meet you
Hsinchu, Taiwan
That looks too good!
ОдговориИзбришиGreetings from Bucharest!
Very, very nice!
ОдговориИзбришиHug&kiss, Diana
Sorry for off topic, but 2012 is close, is this really matter?
ОдговориИзбришиa sirce?
ОдговориИзбришиNapravila burek po tvom receptu i ostavila da ga pečem sutra ujutru, videćemo šta će biti :)Inače sam ideju dobila u deset uveče i ostala da ga pravim do pola dvanaest! Mada napravila sam i štrudlu sa orasima za to vreme, silno će se obradovati familija kad sutra ujutru ustanu. Hvala ti!
ОдговориИзбришиBurek je bio ok, ali mi u sredini malo slepljen nije kao tvoj, imaš li neki savet. Najbolje bi bilo kad bi postupno slikala i objasnila slaganje. Brza štrudla sa orasima je odlična! Hvala ti!
ОдговориИзбришиHvala, gorem ima slika pripreme, ali sledeci put cu gledati da ih malo osvezim tj ponovo slikam. Nisma nikada ostavljala burek preko noci za sutra, vec kada ga napravim odmah ga pecem,inace znam da tako kazem za taj problem, jer je moja sestra jednom ostavila u friz za ujutro da pece deci.
ОдговориИзбришиverovatno mora da se zamrzne, jer se opusti u frizideru do jutra.
Hvala jos jednom na javljanju i isprobavanju recepata, drago mi je kada se javi neko i da mi savet i iskustvo.
Moguće da mora u zamrzivač! Hvala na odgovoru! Tek sam otkrila tvoj blog, pričekaj dosadiću ti ja :)
ОдговориИзбришиHahahaa..ma nema veze, zato smo i ovde na ovim stranicama!veliki pozzz
ОдговориИзбришиOštrim se danas da ga pravim, pa javljam utiske. Inače, mnogo sam tvojih recepata koristila i prezadovoljna sam. Pozdrav. Javljam utiske.
ОдговориИзбриши