субота, 4. април 2009.

Bela i Paradajz Corba od mesa i povrca

BELA CORBA
Potrebno je:
Oko 1/2 kg mesa( svonjskog,juneceg,pileceg),meso je potrebno iseci na sto sitnije kocke.
6 sargarepa
2 persuna
2 pastrnaka
Povrce takodje iseckati na sitne kocke,ako volite mozete iseci i persunov i celerov list.
1 lovorov list
manja glavica luka
1dcl kisele pavlake
1 zumance
1 limun
so,biber
Priprema:
U lonac za kuvanje corbe stavite meso,iseckano povrce,luk,lovorov list,kasiku vagete i naliti oko 3l vode.Lonac prekriti poklopcem i ostaviti da provri ,povremeno skidajuci penu.Kada je provrilo smanjiti jacinu vatre,tako da corba polako vri.Sada tek dodajete iseckan persunov i celerov list..
Kada je meso kuvano ,skinuti lonac sa sporeta,zatim umutiti zumance sa pavlakom i kada je corba malo prohladjena dodati pavlaku sa umucenim zumancetom.
Zakiseliti limunovim sokom a moze i sa sircetom.
PARADAJZ CORBA


Potrebno je:
1/2 kg juneceg krtog mesa iseckanog na kockice
4 vece sargarepe iseckane na kolutove,ukoliko su sargarepe deblje,preseci na pola.
2 persuna iseckana na kocke
1 pastrnak iseckan na kocke
kriska celera iseckana na kocke
1 l domaceg kuvanog paradajza ili 1/2l tomatina.
Priprema:
U dublju serpu stavite sve ove navedene sastojke,naliti vodom i ostaviti da se kuva.Kada corba provri skinuti penu i smanjiti temperaturu vatre,ostaviti dalje da kuvate na laganoj vatri.
Kada je meso kuvano dodati jednu kasiku zacina c ili vagete,i paradajz sok.Kada corba provri,kuvati jos pet minuta.
U ovu corbu se mogu razbiti jos i jaja ,i to u toku kuvanja corbe.

Нема коментара:

Постави коментар