среда, 1. април 2009.

Krompir sa kackavaljem i prazilukom

Ovaj recept sam preuzela iz kulinarskog casopisa,koji mi je jedan od omiljenijih casopisa te vrste,pre svega zbog odlicnih recepata jela,koja i meni licno odgovaraju a i mojoj familiji.

Kako su kod mene svi veeeliki ljubitelji krompira,ovaj super prilog sam pravila milion puta.
Odlicno ide uz meso,savrsen je prilog.Nekoliko puta sam ga sebi pripremila kao dorucak uz jogurt.
Ako niste ljubitelji praziluka,mozete ga zameniti sa mladim lukom,cija je trenutno sezona i pijace su ga pune.



Potrebno je:
4 krompira
1 praziluk
1 kasika senfa
20g maslaca
1dcl mleka
40g rendanog kackavalja


Krompir operite,obrisite i svakog zasebno umotajte u foliju 40 min na 200C,dok ne omeksaju

Praziluk isecite na tanke krugove,stavite u tiganj sa margarinom,mlekom,senfom i kackavaljem i dinstajte.
Kada su krompiri omeksali izdubite ih a njihovu pulpu pomesajte sa smesom od praziluka
Punite krompire i jos malo ih zapecite.

8 коментара:

  1. mi smo obozavatelji krumpira, a ovaj izgleda fenomenalno!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo mora biti odlično. Volim krumpir u svakoj kombinaciji!

    ОдговориИзбриши
  3. Od svega povrca meni je krompir na prvom mjestu. Ovo djeluje preukusno.
    Vidim da si stavila link. Nadam se da ti je pomogla ona "href" komanda:)

    ОдговориИзбриши
  4. ja isto obožavam krumpir, ovo je sigurno jako fino, probala sam sa sličnim sastojcima ali na skroz drugi način

    ОдговориИзбриши
  5. evo. To bo danes za večerjo.
    hvala ti Vera

    ОдговориИзбриши
  6. Hej..navrati malo do mene..imas nagrade za pokupiti.. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Joj Vera, kad god svratim na tvoje recepte poteče mi voda na usta. Krompir obožavam a i moji ukućani, a praziluk mi je omiljeni dodatak svim jelima. Ovo vredi isprobati!

    ОдговориИзбриши