Iako sam ih do sada uvek jela u tom veknica obliku,zbog dece sam se odlucila da to budu riblje pljeskavice i zaista su ispale vise nego odlicno.
Mozete ih peci u tiganju na ulju.Meni su ovako pecene u rerni,posne najvise odgovarale jer po nekad sredom i petkom postim.(mada bih trebala svake nedelje...hm)
Ako volite vise morsku ribu slobodno ih mozete napraviti i sa morskom.
Ja sam koristila belu ribu koju jos zovu Plekara-zato sto je tanka kao pleh-lim.
Potrebno je:
1kg recne ribe(bele)
so,biber
1 jaje
1 cen belog luka sitno izgnjecen
1dcl mleka
100g prezle
Priprema:
Ribu ocistiti od kostiju i samleti na veoma sitno.Najbolje ako imate onu starinsku spravicu za mlevenje mesa.
Dodati so i biber,beli luk,jaje,mleko i mrvice.
Sve dobro rukama izmesati da se sjedini.
Od ove mase napraviti dve vece veknice ili pljeskavice-kao ja.
Vatrostalan veci sud premazite uljem,poredjajte pljeskavice i pecite na 200C oko 30 min
Sluzite uz sos od rena .
Ne zamerite sto ih nisam slikala sa sosom,jer nisam mogla da odolim ovom divnom plavom,proletnjem cvetu.
Нема коментара:
Постави коментар