Najznacajnije mesto na vojvodjanskoj trpezi,zauzima svinjsko meso i preradjevine od istog:sunke ,slanine,kobasice....
Ja nisam bas veliki ljubitelj,masnih i kaloricnih jela,ali ova divna rebarca bas jedem sa apetitom,naravno ako nisu mnogo masna.
Bilo bi idealno ,da ako se odlucite da ih spremate,odaberete mesnatija,sveza rebra,koja ce vas mesar iseci na duzinu od 7-8cm.
Za cetvoroclanu porodicu vam je dovoljno:
1kg rebara
1,5 kg krompira
so
mast
voda
Rebra operite,dobro posolite pa ih poslazite u dublji pleh.
Krompire oguljite,vece prepolovite i takodje poslazite u pleh,posolite.
Zatim sipajte u pleh casu vode(2dcl) i dve tri jelovne kasike masti..
Ovlas pospite biberom i pecite u rerni na umerenoj vatri dok ne porumene.
Rebarca su pecena,kada u plehu ne ostane vode,vec samo mast i moca.
Ja rebra tada izvadim na kuhinjski ubrus da upije mast,a takodje i krompire izvadim u jednu posudu,kako ne bi upili previse masti.
Ako ste ljubitelj zacina,mozete dodati neke po vasem ukusu:beli luk u prahu.alevu papriku,origano...
Нема коментара:
Постави коментар