Najznacajnije mesto na vojvodjanskoj trpezi,zauzima svinjsko meso i preradjevine od istog:sunke ,slanine,kobasice....
Ja nisam bas veliki ljubitelj,masnih i kaloricnih jela,ali ova divna rebarca bas jedem sa apetitom,naravno ako nisu mnogo masna.
Za cetvoroclanu porodicu vam je dovoljno:
1kg rebara
1,5 kg krompira
so
mast
voda
Rebra operite,dobro posolite pa ih poslazite u dublji pleh.
Krompire oguljite,vece prepolovite i takodje poslazite u pleh,posolite.
Zatim sipajte u pleh casu vode(2dcl) i dve tri jelovne kasike masti..
Ovlas pospite biberom i pecite u rerni na umerenoj vatri dok ne porumene.
Rebarca su pecena,kada u plehu ne ostane vode,vec samo mast i moca.
Ja rebra tada izvadim na kuhinjski ubrus da upije mast,a takodje i krompire izvadim u jednu posudu,kako ne bi upili previse masti.
Ako ste ljubitelj zacina,mozete dodati neke po vasem ukusu:beli luk u prahu.alevu papriku,origano...
Нема коментара:
Постави коментар