Sastojci jesu jednostavni,ali posebnu draz daje ovo fino,malo deblje testo,razlicitog oblika.kada ih budete pravili,savetujem vas da ih "trgate",na sto manje delove,kako ne biste na kraju dobili "dzinovske trganjce".
Zamesiti cvrsto testo od brasna,jaja,malo soli i vode.Dobro ga izmesiti na dasci za mesenje i ostaviti ga neko vreme da odstoji tog atetso podeliti na dva dela,razviti oklagijom i ostaviti da se susi .Iseci na vecu parcad i od njih rukama iskidati nepravilne male povrsine-to su trganjci.
Proprziti na zagrejanom ulju,i dok se prze posipati ih sitno seckanom domacom sunkom,a zatim dodati i sitno seckani mladi sir i pavlaku.Pustiti da pavlaka malo uvri pa izmesati trganjce i sipati u ciniju za sluzenje
testo :
500g brasna
3 jajeta
2dcl vode
malo soli
Za przenje i posipanje trganca:
1 soljica ulja
250g domace sunke
200g mladog sira
2dcl kisele pavlake
Mladi sir isecite na sto manje kocke,bilo bi odlicno kada bi bio neslan,da vam jelo ne bude mnogo slano.Sunkicu takodje iseckajte na sto sitnije.Ova mera od 250g je sasvim dovoljna,ne mojte vise dodavati,cak mozete i smanjiti kolicinu na 200g zbog toga sto je sunka preslana.
Mladi sir isecite na sto manje kocke,bilo bi odlicno kada bi bio neslan,da vam jelo ne bude mnogo slano.Sunkicu takodje iseckajte na sto sitnije.Ova mera od 250g je sasvim dovoljna,ne mojte vise dodavati,cak mozete i smanjiti kolicinu na 200g zbog toga sto je sunka preslana.
Danas pravila za rucak,odlicno je! Hvala na podsecanju na ovo fantasticno ukusno a jednostavno jelo!
ОдговориИзбриши