уторак, 9. октобар 2018.

Mafini sa ukusom tartufa

Mafini se prave  izuzetno lako. Često su i najbolji i najbrži dezert a mogu naravno u slanoj varijanti da budu najbolje predjelo.
Ima milion recepata za mafine a na vama je da ih osvežite sa nečim. Meni su oni brzo i lako pripremljena večera.
Često pravim sa sirom i kukuruznim brašnom, to nekad ume da dosadi. 
Poželim neki novi ukus.
Tako su nastali ovi Mafini.
Slane korpice sa ukusom tartufa.
Tartufi se nalaze u šumi, ali vi ne mojte gubiti vreme. Uzmite Namaz od tartufa Šumska Tajna.

Potrebno je;

4 jajeta
1/2solje jogurta (šolje su od 2 dcl)
1 solja mleka
1 kasikica soli
2 solje kukuruznog brasna
1 solja belog brasna
pola kesice praška za pecivo
1 solja kisele vode
200g sitnog sira
3 kašike namaza od tartufa Šumska Tajna
Priprema:

Jaja kulinarskom žicom izraditi, to kad kažem izraditi zvuči kao naučni rad :)
,Dodati mokre sastojke a to su, kisela voda, jogurt, mleko, dodajte odmah i sir i namaz od tartufa.
Sve lepo sjediniti. ako niste vešti za ovaj deo možete korititi mikser ali na najmanjoj brzini.
zatim dodajte kukuruzno brašno i obično belo brašno, belo brašno možete zameniti i sa integralnim.
Pa prašak za pecivo i so.
Punite korpice za mafine i to do 2/3- Ne treba puniti do vrha jer će mafini da narastu i može da vam se desi da se izliju iz korpica a to ne bi bilo zgodno.
Od gore stavite susam.
Pecite na 230C. Oko 20 minuta.


Sastav – sveži crni tartuf,proso,hladno ceđeno maslinovo ulje,himalajska so
Tartufi su najcenjenije i najskuplje jestive pečurke na svetu. Pored fantastičnog ukusa, čuvena je po svojim lokovitim svojstvima. Deluje na vitalnost celog organizma. Njegove aktivne materije obnavljaju sive ćelije, na taj način poboljšava sposobnost učenja, pamćenja, koncentracije i mentalne izdržljivosti. Rastu u simbiozi sa drvećem u zemlji na dubini od 10cm do 70cm. Pronalaze se sa obučenim psima koji ih otkrivaju po mirisu koji puštaju po prirodi.

Нема коментара:

Постави коментар