Mafini se prave izuzetno lako. Često su i najbolji i najbrži dezert a mogu naravno u slanoj varijanti da budu najbolje predjelo.
Ima milion recepata za mafine a na vama je da ih osvežite sa nečim. Meni su oni brzo i lako pripremljena večera.
Često pravim sa sirom i kukuruznim brašnom, to nekad ume da dosadi.
Poželim neki novi ukus.
Tako su nastali ovi Mafini.
Slane korpice sa ukusom tartufa.
Tartufi se nalaze u šumi, ali vi ne mojte gubiti vreme. Uzmite Namaz od tartufa Šumska Tajna.
Potrebno je;
4 jajeta
1/2solje jogurta (šolje su od 2 dcl)
1 solja mleka
1 kasikica soli
2 solje kukuruznog brasna
1 solja belog brasna
pola kesice praška za pecivo
1 solja kisele vode
200g sitnog sira
3 kašike namaza od tartufa Šumska Tajna
Priprema:
Jaja kulinarskom žicom izraditi, to kad kažem izraditi zvuči kao naučni rad :)
,Dodati mokre sastojke a to su, kisela voda, jogurt, mleko, dodajte odmah i sir i namaz od tartufa.
Sve lepo sjediniti. ako niste vešti za ovaj deo možete korititi mikser ali na najmanjoj brzini.
zatim dodajte kukuruzno brašno i obično belo brašno, belo brašno možete zameniti i sa integralnim.
Pa prašak za pecivo i so.
Punite korpice za mafine i to do 2/3- Ne treba puniti do vrha jer će mafini da narastu i može da vam se desi da se izliju iz korpica a to ne bi bilo zgodno.
Od gore stavite susam.
Pecite na 230C. Oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар