Još jedan hleb koji se ne mesi a u mojoj kolekciji, da ih tako nazovem zdravog hleba bez belog brašna i kvasca.
Ova kombinacija je sa raženim brašnom plus integralno brašno i sa mnogo mnogo susama.
Pa akko ste ljubitelji susama što da ne.
Meni inače susam daje posebnu aromu zaista u svakom pecivu a posebno kada ga stavim onako gore na testo da se malo i ispeče.
Potrebno je:
500g brašna, ii to 300g raženog brašna i 200 g integralnog brašna tip 800
500ml mlake vode
2 kašike jelovne maslinovog ulja
kašikica manja soli
1 prašak za pecivo
to je osnova
u njega dodajem sledeće:
1 kašiku kakaa
100g susama
pola kašike kima
Takođe vam treba oko 50g susama da možete da stavite od gore na hleb.
Hleb sam pre pečenja malo premazala sa pomešanim maslinovim uljem i vodom da se susam zalepi za koricu.
Priprema:
U jedan sud stavim brašno i sve ostale suve sastojke.
Potom dodam vodu i ulje.
Zatim kim i susam
Dobro promešam varjačom.
Ono što uvek naglasim kod ovakve vrste hleba je da je testo meko i lepljivo ali da ne terba da vas zabrinjava.
Jako je važno dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo sjedinjili bili komapktni znači da nemeate grudvica nigde
Ostaviti tako umešen hleb 30 minuta. Može i duže.
Vatrostalni sud obložim pek papirom i onda prebacim pažljivo testo za hleb. Od gore ga još malo "natapkam" maslinovim uljem i vodom i stavim susam
Pečem ga na 180C oko 45 minuta.
Gotov hleb prekrijem krpom.
Ovako pripremljen hleb može da stoji i do dva dana, naravno sutra dan možete da ga umotate u alu foliju.
Ovako pripremljen hleb može da stoji i do dva dana, naravno sutra dan možete da ga umotate u alu foliju.
Нема коментара:
Постави коментар