недеља, 25. јун 2017.

Mafini sa Kajsijama

 Sjajna ideja da čokoladne mafine malo osvežite.Nekoliko puta sam pravila slične mafine sa  puno čokolade i zaista uvek mi se dešavalo da pomislim da mi nešto fali.
Kako smo u sezoni kajsija, mislila sam da bih mogla malo da ih iskoristim i zaista nisam pogrešila.
Mafini su i više nego savršeni.
Uživajte u kajsijama i letu!
i u čokoladi.
Potrebno je za 16 mafina
sveže kajsije
kalup za mafine i papirne korpice


Potrebna je i kulinarska žica i velika posuda.
4jajeta
200g šećera
200g istipljene čokolade
120g maslaca
pola kesice praška za pecivo
1dcl mleka
150-200g brašna
Jaja razmutite dobro sa šećerom.
Možete dodati i kesicu vanil šećera
Zatim dodajte čokoladu koju ste istopili sa maslacom
dodajte mleko sve lepo sjedinite
a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.
smesu dobro izmešajte i sjeinite te punite korpice i to do 2/3
Stavite 5 minuta da se peku na 230 C
Zatim ih izvadite i na svaku korpicu mafin dodajte po polovinu oprane kajise.
nastavite pečenje još nekih 10-15 minuta.


1 коментар:

  1. To ti je jako dobra ideja. Marelice muffinima daju malo kiselkasog okusa koji se sigurno odlično slaže s čokoladom.

    ОдговориИзбриши