Kako smo u sezoni kajsija, mislila sam da bih mogla malo da ih iskoristim i zaista nisam pogrešila.
Mafini su i više nego savršeni.
Uživajte u kajsijama i letu!
i u čokoladi.
Potrebno je za 16 mafina
sveže kajsije
kalup za mafine i papirne korpice
Potrebna je i kulinarska žica i velika posuda.
4jajeta
200g šećera
200g istipljene čokolade
120g maslaca
pola kesice praška za pecivo
1dcl mleka
150-200g brašna
Jaja razmutite dobro sa šećerom.
Možete dodati i kesicu vanil šećera
Zatim dodajte čokoladu koju ste istopili sa maslacom
dodajte mleko sve lepo sjedinite
a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.
smesu dobro izmešajte i sjeinite te punite korpice i to do 2/3
Stavite 5 minuta da se peku na 230 C
Zatim ih izvadite i na svaku korpicu mafin dodajte po polovinu oprane kajise.
nastavite pečenje još nekih 10-15 minuta.
To ti je jako dobra ideja. Marelice muffinima daju malo kiselkasog okusa koji se sigurno odlično slaže s čokoladom.
ОдговориИзбришиA koje kolicine putera, mleka, brasna? Nigde ne pise!!!
ОдговориИзбриши