Kada je leto obično poželite jedan dobro rashlađeni kolač. Parče torte..
Nešto oko čega se niste punoo pomučili...
Nešto što je veima ukusno.
Nešto što će se svideti i vašim prijateljjima ako vam navrate..
Nešto za šta će i drugi tražiti recept...
Sow...
Kako Vam se čini?
Za koru od keksa je potrebno:
300g mlevenog plazma keksa
125 g margarina ili maslaca
oko 1oo ml hladnog mleka
ja sam dodala i 20g kokosovog brašna.
Čisto da i donja kora ima taj kokos ukus.
Možda će vam zbog toga trebati malko više mleka.
potreban vam je pek papir i obruč sa štipaljkom može okrugli ili četvrtasti.
Maslac i keks mikserom sjedimizi i dodavati malo po malo mleka.i kosko. kao što sam ranije napomenula možda će biti potrebno zbog kokosa da dodate i još kašiku jelovnu mleka.
Obikovati cvrstu koru i staviti je prvu na dno u pleh.
Za krem:
400g kisele pavlake
500ml slatke pavlake-
kesica kokosovog brašna ili ostatak od 80g od kesice .
umutiti slatku pavlaku sa mikserom a popotm dodati kiselu pavlaku.
Dodati i kesicu želatina i to tako što želatin prvo otopite sa vovom pa ga posle ugrejete ali ne do tačke ključanja.
Kada sam u smesu dodala kiselu pavlaku dodam i kokos.
Ne mutim mikserom nego kulinarskom varjačom da se sve lepo sjedini.
Stavim sve u omot preko kore od keksa.
Za ukrasavanje sam dan ranije napravila Rafaelo kuglice po ovom receptu.
Potrebno cvam je još i voće. Ja sam koristila Jagode.
Dakle dobro rashladite ukrasite i enjoy.
Нема коментара:
Постави коментар