недеља, 25. јун 2017.

Rafaelo Grande sa jagodama


Kada je leto obično poželite jedan dobro rashlađeni kolač. Parče torte..
Nešto oko čega se niste punoo pomučili...
Nešto što je veima ukusno.
Nešto što će se svideti i vašim prijateljjima ako vam navrate..
Nešto za šta će i drugi tražiti recept...
Sow...
Kako Vam se čini?
Za koru od keksa je potrebno:

300g mlevenog plazma keksa
125 g margarina ili maslaca
oko 1oo ml hladnog mleka
ja sam dodala i 20g kokosovog brašna.
Čisto da i donja kora ima taj kokos ukus.
Možda će vam zbog toga trebati malko više mleka.
potreban vam je pek papir i obruč sa štipaljkom može okrugli ili četvrtasti.

 Maslac i keks mikserom sjedimizi i dodavati malo po malo mleka.i kosko. kao što sam ranije napomenula možda će biti potrebno zbog kokosa da dodate i još kašiku jelovnu mleka.
Obikovati cvrstu koru i staviti je prvu na dno u pleh.
Za krem:
400g kisele pavlake
500ml slatke pavlake-
kesica kokosovog brašna ili ostatak od 80g od kesice .
umutiti slatku pavlaku sa mikserom a popotm dodati kiselu pavlaku.
Dodati i kesicu želatina i to tako što želatin prvo otopite sa vovom pa ga posle ugrejete ali ne do tačke ključanja.
Kada sam u smesu dodala kiselu pavlaku dodam i kokos.
Ne mutim mikserom nego kulinarskom varjačom da se sve lepo sjedini.
Stavim sve u omot preko kore od keksa.
Za ukrasavanje sam dan ranije napravila Rafaelo kuglice po ovom receptu.


Potrebno cvam je još i voće. Ja sam koristila Jagode.
Dakle dobro rashladite ukrasite i enjoy.

Нема коментара:

Постави коментар