субота, 20. јул 2013.

Bački Letnji Ručak

Ovo naravno nije onaj klsičan Bački Ručak koji znate iz poznate pesme i koji imea svoj "red logičan" ali ovo jeste jedan Bački Ručak-Letnji koji je tako karakterističan za moju familiju a znam i za mnoge druge.
Pa šta sve imamo?
Pohovane Tikvice
Testo sa kajmakom
Za testeninu sa kajmakom Potrebno je:
500g testenine
 200g kajmaka
 2dcl kisele pavlake
 soli 
ulje
 i voda za kuvanje tetstenine
 Priprema:
 Testo skuvati u vodi sa malo soli i ulja. Kajmak pomešati sa kiselom pavlakom ako je potrebno posoliti. U vruće testo koje ste procedili sipajte kajmak i kiselu pavlaku i tako vruće dobro izmešati. Služi se toplo.

Pečeni Mladi Krompiri
Šampinjoni sa alevom paprikom
Potrebno je:
300g šampinjona
100g trapista
ljuta i slatka aleva paprika
vatrostalna posuda
ulje.
Priprema:
Šampinjone oprati i skinuti drškice.
Poredjati u vatrostalan sud i preliti uljem.
Posoliti po želji.
U svaki šešitić malo tj tek-tek staviti slatke aleve paprike.
Peći u reni na 180C, posle 20-tak minuta na svaki šampinjon stavite tanak list trapista.
Kada se sir rastopi ivaditi iz rerne i pred pposluživanje staviti od gore ljute tucane paprike ili slatke.
Služi se toplo kao predjelo ili prilog uz meso.

7 коментара: