Ove nedelje sam svo vreme mislila da ću se zasladiti nečim slatkim , hladnim i sa jagodama.
Nažalost vreme mi to nije dozvolilo, em što sam upalila grejanje, počelo je nešto i grlo da me "steže"...
I tako da sam se ipak odlučila za toplu varijantu deserta sa jagodama.
Lagani, svileni krem..vanila....jagoda......
Potrebno je:
Za dve osobe-dve vatrostalne činijice:
2 cela jajeta
1 žumance
1/2l mleka
100g šećera
200g jagoda
maslac i šećer za oblaganje posudica
Priprema:
Prvo uključim rernu na 200C
Potom posudice dobro premažem maslacom i pospem šećerom, tako da šećer prekrije i dno i stranice.
Stavim činijice u rernu da se šećer otopi.
U medjuvremenu jaja sjedinim sa šećerom dok ne zapeni, dodam mleko i sredinu-tamni tačkasti deo od šipke vanile.
Jagode viljuškom izgnječim i dodam kremu.
Potom izvadim posudice u kojima se već rastopio šećer.
Sipam krem.
Smanjim temperaturu rerne na 150C i lagano pečem krem oko 50 minuta.
Potom činijice izvadim iz rerne i stavim u posudu-veću sa vodom na 1h.
Izvrnem potom krem na tanjir i rashladim.
Ukrasiti jagodama.
Iako su mi se ovakve vreme činile nemoguće za pripremu, i nekako sam se uvek pribojavala da se isprobam u ovome, moram priznati da uz svu bojazan koju sam imala dok sam pravila ipak je krem bio toliko lagan, topljiv da se sve zaboravi dok se degustira....
Nažalost vreme mi to nije dozvolilo, em što sam upalila grejanje, počelo je nešto i grlo da me "steže"...
I tako da sam se ipak odlučila za toplu varijantu deserta sa jagodama.
Lagani, svileni krem..vanila....jagoda......
Potrebno je:
Za dve osobe-dve vatrostalne činijice:
2 cela jajeta
1 žumance
1/2l mleka
100g šećera
200g jagoda
maslac i šećer za oblaganje posudica
Priprema:
Prvo uključim rernu na 200C
Potom posudice dobro premažem maslacom i pospem šećerom, tako da šećer prekrije i dno i stranice.
Stavim činijice u rernu da se šećer otopi.
U medjuvremenu jaja sjedinim sa šećerom dok ne zapeni, dodam mleko i sredinu-tamni tačkasti deo od šipke vanile.
Jagode viljuškom izgnječim i dodam kremu.
Potom izvadim posudice u kojima se već rastopio šećer.
Sipam krem.
Smanjim temperaturu rerne na 150C i lagano pečem krem oko 50 minuta.
Potom činijice izvadim iz rerne i stavim u posudu-veću sa vodom na 1h.
Izvrnem potom krem na tanjir i rashladim.
Ukrasiti jagodama.
Iako su mi se ovakve vreme činile nemoguće za pripremu, i nekako sam se uvek pribojavala da se isprobam u ovome, moram priznati da uz svu bojazan koju sam imala dok sam pravila ipak je krem bio toliko lagan, topljiv da se sve zaboravi dok se degustira....
jagode su mi naj u ovakvim kombinacijama, super!
ОдговориИзбришиbaš fino, obožavam sve sa jagodama
ОдговориИзбришиUf, uf, ovo je glatko i slatko i tako privlačno. Savršeni desert, vrijedi truda.
ОдговориИзбришиJoš nisam probala ovakvu varijantu. Zvuči odlično!
ОдговориИзбришиOdlicno izgleda, a jagoda nikad dosta.
ОдговориИзбришиjako volim te kreme od vanile. Baš si mi dala dobru ideju!
ОдговориИзбришиej, a gde kupiš vanilu u tom obliku? znam da si i ti iz ns-a, ja gde god da sam videla nekako je bila jako suva, posvetlele grančice...
Nens, ovu vanilu sam dobila od Miroslava-Iz moje kuhinjice, jeste budu suve, ali ima onihDR. Oetker u staklenoj kao epruvetici, tri kom. Mada su i one s.... naspram ovih debelih socnih od Miroslava, znas kad od njih mirisi cela kuca i sire cele ulica!
ИзбришиJednostavno,a kombinacija vanil kreme sa jagodama, sigurno osvežava a ne goji...
ОдговориИзбришиOdlican desert, podseca me na krem brule :)
ОдговориИзбришиJako fini spoj.
ОдговориИзбриши