Možda će vam se činiti da tikvica kod mene ovih dana ima i previše, i ja ću takodje reći da ih ima...
Pa kako da ih ne spremam što češće kad im je sada sezona i kada su tako "mlade i zelene..."
Sa integralnim hlebom, pilećom šunkaricom i svežim sitnim sirom...
Ne mogu vam opisati miris kada sam preko onako vrućih sendvića posula origano...mmm....
Potrebno je:
Integralni hleb-6 kriški tanko sečenih
200g pileće salame
300g svežeg slanog sitnog sira
1-2 kašike kisele pavlake
100g izrendanog tvrdog sira-kačkavalja
1 mala kašikica origana
1 mala mlada tikvica
Pileću šunkaricu naseći na sitne kocke, tikvice oprati i iseći na sitne krugove.
U jedan sud pomešajte sitni sir, narendani tvrdi sir, origano i šunkaricu i kiselu pavlaku.
*kisele pavlake možete staviti i manje ili je izostaviti, sve zavisi od toga kakav vam je sitni sir,
Tepsiju za pečenje obložite pek papirom i poredjajte tanke kriške hleba.
Svaku krišku namažite ovim namazom od sira, ni malo, ni previše već toliko da prekrijete celu krišku hleba a da vam sa nje ne pada nadev sa strana.
Od gore stavite tanke kolute tikvica.
Pecite-zapecite na 200C.
Još vruće pospite sa još malo origana.
MODNI VRISAK-Web Modni Magazin!
Svakoj od nas je i te kako važno da znamo da kuvamo i da to radimo sa puno ljubavi, i naravno želje da sve to podelimo na našem blogu.
Pored moje velike ljubavi-kulinarstva, i pored moje profesionalne ljubavi-prava, ja imam i uvek sam je imala -veliku ljubav prema dobrim krpicama.
Pa koja od nas to nema?
Zato sam i otpočela saradnju sa ovim web portalom, jedinim modnim portalom koji je u trendu 100%.
Tamo se moda prati srcem, a vruće vesti iz sveta mode se "serviraju" svakog dana, kao što se "serviraju" i neki od mojih recepata u rublici Lifestyle-Kuvanje!
Ne zaboravite da ponekad treba skinuti kecelju i obući se u "malu crnu haljinu"......life is too beautiful, da bi ste živeli samo u kuhinji!
Odlična ideja za dobru papicu. Zgodan je i ovaj modni časopis, imaš pravo, sve mi volimo pogledati što se nosi i kako se nosi:)
ОдговориИзбришиKoliko nisam radila zapečene sendviče. Čestitke na objavljivanju u Modnom vrisku (baš je super naziv)
ОдговориИзбришиsuper zalogaji, a čestitam i na rubrici!
ОдговориИзбришиHvala vam drage moje!
ОдговориИзбришиCestitam za saradnju sa casopisom... Bravo!
ОдговориИзбришиOdlicna ideja za ove sendvice... :)
Čestitam na saradnji sa časopisom!! Zapečene sendviče jako volim, mada ne znam kad sam ih posljednji put napravila... Odlična ideja s tikvicama!!
ОдговориИзбришиOdlični sendviči i pljeskavice, tikvica nikad previše :D Super za suradnju s portalom Modni vrisak :)
ОдговориИзбришиSendviči su mi super,dobro mirišu ali su sigurno i još boljeg okusa. Čestitam ti na suradnji sa Modnim Vriskom i slažem se, ne smijemo zaboraviti što češće obući malu crnu haljinicu !
ОдговориИзбришиCestitke na saradnji, sendvici su odlicni, tikvice tako super izgledaju, super ideja.
ОдговориИзбришиČestitam na saradnji a sendviči su divni.
ОдговориИзбришиPa ti si se tako aktivirala da ti moram odati priznanje. Bravo, bravo!!! Iskrene čestitke za sav tvoj trud.
ОдговориИзбришиSendviči su odlični!!!
obožavam ovakve sendviće, spremit ću si ovo jedan dan za posao
ОдговориИзбришиčestitam na suradnji sa časopisom
Sve cestitke na saradnji:) Sendvici super izgledaju:)
ОдговориИзбришиUkusni sendviči na prvi pogled!
ОдговориИзбриши