U stvari ovo je jedna klasična gibanica sa kupovnim korama, al isa dodatkom seckane šunkarice i seckanog trapista.
Način pripreme je po malo neobičan u odnosu na redovnu gibanicu a pekla sam je u modli za kuglof i ukrasila majonezom, tako da topla preporuka i kao predlog za dekorativno slavsko predjelo.
Potrebno je:
500g kora za gibanicu
100g trapista
100g šunkarice
1dcl kisele pavlake
300g sitnog sira
So po potrebi
4 jajeta
1 dcl kisele vode
Priprema:
Umutiti četiri jajeta kulinarskom žicom, dodati kiselu vodu i kiselu pavlaku pa zatim sir.
Kore za gibanicu iseckati na delove ili prosto rukom isčupkati i staviti u smesu. Preporuka je da se ne dodaje odmahsve nego malo po malo da može da se promeša sa tečnošću I da nemate suve delove.
Na samom kraju dodati iseckani trapist na kockice i šunkaricu.
Modlu za kuglof namastiti i pobrašnjaviti a zatim izliti smesu.
Pekla sam na 180C oko 40 minuta.
Od gore sam ukrasila majonezom.





Нема коментара:
Постави коментар