субота, 20. децембар 2025.

Gibanica kuglof

U stvari ovo je jedna klasična gibanica sa kupovnim korama, al isa dodatkom seckane šunkarice i seckanog trapista.

Način pripreme je po malo neobičan u odnosu na redovnu gibanicu a pekla sam je u modli za kuglof i ukrasila majonezom, tako da topla preporuka i kao predlog za dekorativno slavsko predjelo.



Potrebno je:

500g kora za gibanicu

100g trapista

100g šunkarice

1dcl kisele pavlake

300g sitnog sira

So po potrebi

4 jajeta

1 dcl kisele vode




Priprema:

Umutiti četiri jajeta kulinarskom žicom, dodati kiselu vodu i kiselu pavlaku pa zatim sir.

Kore za gibanicu iseckati na delove ili prosto rukom isčupkati i staviti u smesu. Preporuka je da se ne dodaje odmahsve nego malo po malo da može da se promeša sa tečnošću I da nemate suve delove.

Na samom kraju dodati iseckani trapist na kockice i šunkaricu.

Modlu za kuglof namastiti i pobrašnjaviti a zatim izliti smesu.

Pekla sam na 180C oko 40 minuta.

Od gore sam ukrasila majonezom.






Нема коментара:

Постави коментар