Za jesen je uvek rezervisana bundeva. Moram da priznam da je najviše pečemo u rerni onako u starom šporetu. Od pita najčešće pravim najednostavniju bundevaru I to je to.
Međutim u zadnje vreme valjda iz neke radoznalosti sam počela bundevu da primenjujem i u nekim drugim receptima, jelte nije da bude samo klot.
Razne su varijante I mogućnosti u glavnom bundeva je zaista za sve bukvalno, I da bude fil ili u filu, da je stavite u koru, premažete njome itd.
Potrebno je:
500g narendane bundeve
Cimet
Šećer
Za testo:
600g brašna
2 kašike šećera
1 jaje
1 žumance
1 kocka kvasca
2dcl mleka
Priprema:
U 1 dcl mleka rastopiti kvasac I ostaviti na toplo da se zapeni. Prosejati brašno dodati jaje I žuance, šećer, ostatak mleka I kvasac.
Umesiti glatko ali meko testo, pa ga ostaviti u činiji prekriveno krpom bar 30 min.
Nakon toga testo premesiti i razviti oklagijom u oblik pravougaonika debljine 1cm.
Preko testa staviti celom površinom narendanu bundevu, šećer I cimet, pa tako sa svim tim filom testo iseći na uzdužne šire trake.
Potom prvu traku odvojiti uviti u puža a ostale trake obomotati okolo, tako da dobijete jednog velikog slatkog puža.
Pekla sam na 180C oko 60 mionuta. Obzirom da sam imala baš mnogo fila, dugo mi je trebalo da se ispeče ali svakako uvek možete da isprobate da li je pečeno odnosno da testirate čačkalicom.





Нема коментара:
Постави коментар