Za nas ljubitelje maka to što je leto i vrućine ništa ne predstavlja prepreku da uključimo rernu i ispečemo moj omiljeni Kuglof.
Znam, kuglof je zadužen za zimske dane, ali ako ga iskombinujete sa voće, kao što smo mi sa nektarinama, može da prođe ��
Potrebno je:
100 g maslaca
200 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
200 g maka
200 g brašna
1 prašak za pecivo
250 ml mleka
3 nektarine- Možete dodati i do pet nektarina,
Priprema:
Maslac sobne temperature penasto izraditi sa šećerom i vanila šećerom pa na samom kraju dodajte žumanca. Sve pomešajte i zatim dodajete kašiku po kašiku maka svo vreme mešajući.
Zatim dodati mleko i na samom kraju brašno i prašak za pecivo.
Obzirom da su vam ostala belanca, umutite ih u čvrst sneg i ove dve smese spojite.
Smesu prvo izlijte u namašćen i pobrašnjavljen kalup za kuglof, a potom lagano u njega dodajte nektarine isečene na kriške.
Da vam se ne bi desila situacija da vam voće potone na dno kalupa, ja sam svaku krišku nektarine po malo pobrašnjavila.
Pecite na 180 stepeni oko 50 do 60 minuta, ako pečete u običnom plehu potrebno je manje vremena.
Vrlo ukusno, dekorativno, preporučuje se i sa kajsijama, poenta je u tome da voće ne bude tamno te da imate kontrast.
Нема коментара:
Постави коментар