уторак, 29. јул 2025.

Kolač od krušaka

 Već sam mislim pisala o staroj kruški koju imamo u drugom delu dvorišta i koja još uvek rodi, nekada manje nekada više. Ni sama ne znam koliko puta smo mislili da je posečemo i na njeno mesto zasadimo drugu sadnicu kruške, obzirom da je u onoj čuvenoj Oluji iz 2022, baš nastradala u stvari par grana u krošnji su se doslovno prepolovile.

Kruška ko kruška,  nekako kao da je tokom godine došla sebi, izgranala i olistala i opet rodila.

Nema tu Bog zna koliko krušaka, čak po neke godine vrlo malo, ali svake ima barem deset ��



Kada rodi više od krušaka  pravimo ovaj kolač za koji vam je potrebno:

Sastojci:

250 g  brašna

200 g šećera

1 vanila šećer

1 prašak za pecivo

1 dcl ulja

2 dcl mleka

4 jaja

3-4 veće kruške ili koliko ih imate



Priprema:

U sud  prvo izmiksajte jaja ili kulinarskom žicom umutite, pa sa jajima  promešajte brašno, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo, ulje i mleko.

Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pak papirom. Smesu izlijte u kalup.

Kolač pecite oko 30-40 minuta na 180C.

Zaista lagan, letnji brzi kolač koji se priprema sa vrlo malo vremena i pečenja.

 


Нема коментара:

Постави коментар