Već sam mislim pisala o staroj kruški koju imamo u drugom delu dvorišta i koja još uvek rodi, nekada manje nekada više. Ni sama ne znam koliko puta smo mislili da je posečemo i na njeno mesto zasadimo drugu sadnicu kruške, obzirom da je u onoj čuvenoj Oluji iz 2022, baš nastradala u stvari par grana u krošnji su se doslovno prepolovile.
Kruška ko kruška, nekako kao da je tokom godine došla sebi, izgranala i olistala i opet rodila.
Nema tu Bog zna koliko krušaka, čak po neke godine vrlo malo, ali svake ima barem deset ��
Kada rodi više od krušaka pravimo ovaj kolač za koji vam je potrebno:
Sastojci:
250 g brašna
200 g šećera
1 dcl ulja
2 dcl mleka
4 jaja
3-4 veće kruške ili koliko ih imate
Priprema:
U sud prvo izmiksajte jaja ili kulinarskom žicom umutite, pa sa jajima promešajte brašno, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo, ulje i mleko.
Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pak papirom. Smesu izlijte u kalup.
Kolač pecite oko 30-40 minuta na 180C.
Zaista lagan, letnji brzi kolač koji se priprema sa vrlo malo vremena i pečenja.
Нема коментара:
Постави коментар