субота, 29. јун 2024.

Slana uvrnuta štrudla

Zašto štrudla mora biti samo sa makom ili orasima? Pa dobro, to su naj ukusnije i najbolje štrudle, ali slana varijanta je podjednako dobra za neke prilike, pogotovo kad je testo meko a fila dosta, kao što je ovde u našem slučaju😊



Potrebno je

Oko 1kg brašna

Kocka kvasca--20g

1 kašikica šećera

1 kašikica soli

2 jajeta

500ml mleka

200 ml vode


Za fil je potrebno:

Šunke, narendan sir, kečap i štogod drugo -od volje ,samo obratite pažnju da fila pripemite dosta jer će štrudla biti sočnija.

Priprema:

Prvo prosejte brašno i stavite u jednu veću vanglu. Kvasac otopite u manjoj posudi sa 200ml mleka i kašikicom šećera. Kada zapeni pomešajte sa brašnom i dodajte jaja, mleko, so. Umesite meko testo ali da vam se ne lepi za ruke. Oblikujte u jufku, prebacite u vanglu i prekrijte čistom krpom. Ostavite da se udvostruči-nekih sat vremena.

Potom testo prebacite na pobrašnjavljenu radnu površinu , premesite i podelite na dva dela.

Uzmite prvi deo i oklagijom ga razvucite u pravougaonik, debljine testa 1cm.

Premažite -u mom slučaju stavila sma kečap, šunku i sir. Sada uvijam polako sa obe strane o u rolne dok se one ne sastave po sredini.

Pričvrstim krajeve i prebacim štrudlu na tepsiju koju sam obložila pak papirom.

To isto uradite i sa drugim delom testa.

Imaćete dve uvijene štrudle.

Premažem ih žumancetom i na obe narendam 50g margarina.

Pekla sam ih na 180C oko 45 minuta.


 

Нема коментара:

Постави коментар