Zašto štrudla mora biti samo sa makom ili orasima? Pa dobro, to su naj ukusnije i najbolje štrudle, ali slana varijanta je podjednako dobra za neke prilike, pogotovo kad je testo meko a fila dosta, kao što je ovde u našem slučaju😊
Potrebno je
Oko 1kg brašna
Kocka kvasca--20g
1 kašikica šećera
1 kašikica soli
2 jajeta
500ml mleka
200 ml vode
Za fil je potrebno:
Šunke, narendan sir, kečap i štogod drugo -od volje ,samo obratite pažnju da fila pripemite dosta jer će štrudla biti sočnija.
Priprema:
Prvo prosejte brašno i stavite u jednu veću vanglu. Kvasac otopite u manjoj posudi sa 200ml mleka i kašikicom šećera. Kada zapeni pomešajte sa brašnom i dodajte jaja, mleko, so. Umesite meko testo ali da vam se ne lepi za ruke. Oblikujte u jufku, prebacite u vanglu i prekrijte čistom krpom. Ostavite da se udvostruči-nekih sat vremena.
Potom testo prebacite na pobrašnjavljenu radnu površinu , premesite i podelite na dva dela.
Uzmite prvi deo i oklagijom ga razvucite u pravougaonik, debljine testa 1cm.
Premažite -u mom slučaju stavila sma kečap, šunku i sir. Sada uvijam polako sa obe strane o u rolne dok se one ne sastave po sredini.
Pričvrstim krajeve i prebacim štrudlu na tepsiju koju sam obložila pak papirom.
To isto uradite i sa drugim delom testa.
Imaćete dve uvijene štrudle.
Premažem ih žumancetom i na obe narendam 50g margarina.
Pekla sam ih na 180C oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар