субота, 3. фебруар 2024.

Keks od limuna

Retko kada pravim keks, osim kada su u pitanju novogodišnji praznici. U suštini za mene su šapice i vanilice uvek bile najbolji keks na svetu.

Limun u kolačima i keksu nema sredinu, ili ga volite ili ga ne volite. Meni su se svideli na prvi griz te ih pravim uvek za praznike, jer imaju nekakvu osvežavajuću aromu.

Potrebno je

2 jajeta

200 g šećera

50 g maslaca

malo  soli

korica 1 limuna

1 vanila šećer

350 g brašna

1 Prašak za pecivo

Sok od jednog limuna

šećer u prahu za uvaljati pre pečenja keks



Priprema:

Cela jaja umutiti sa šećerom, vanila šećerom i omekšalim maslacom.

Dodati narendanu koricu limuna i sok, te na kraju lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i malo soli.

Potrebno je da dobijete lepu glatku smesu, obavijte je alu folijom i ostavite u frižider na par sati.

Najbolje bi bilo da barem više od 1 sata se rashlade jer će se bolje oblikovati. Potom vlažnim rukama uzimati kuglice veličine oraha , uvaljate u prah šećer, ne štedite, baš dobro uvaljajte.

Ređajte u pleh. Pekla sam ih na 180C nekih 10-15 minuta. Treba da ostanu svetli i meki

 






 

Нема коментара:

Постави коментар