6 jaja
1šolja šećera
1 vanil šećer
1 šolja griza
1šočka brašna
1 prašak za pecivo
80g putera
kora od jednog limuna
Za sirup:
4 šolje šećera
2,5 šolje vode
sok od 1 limuna
lešnik ili bademi ili orasi za ukrašavanje.
Šolja je od 2 dcl
Priprema je i više nego jednostavna
Odvojite belanca od žumanca, i belanca mikserom umutiti u čvrst sneg.
Potom dodati šećer i vanil šećer i opet dobro izmiksati. Zatim dodati žumnca, otopljen puter , brašno , griz i prašak za pecivo kao i narendanu koru limuna.
Sve dobro sjediniti žicom za kuvanje da dobijete glatko testo.
Pleh okrugli ili pravougaoni, namazati mašću ili puterom, Pobrašnjaviti i izliti kolač.
Pečete ga oko 20-30 minuta.
Za to vreme skuvati sirup od vode, šećera i limuna, na taj način da sve sastojke pomešate i kuvate još oko 3 minuta dok ključa.
Sirup ohladite.
Gotov kolač isecite, ja sam ga isekla na rombove i od gore na svako parče stavila pečeni lešnik.
Preliti polu ohlađeni kolač sirupom.
Нема коментара:
Постави коментар