Testenina u slanoj piti, a tako ukusna i gotovo neverovatno da testeninu možete da upotrebite, ne samo u funkciji priloga, nego kao glavni sastojak.
Skrenula bih samo pažnju, ukoliko se odlučite da pravite ovu pitu, da povedete računa o izboru testenine. S obzirom, da pita ne sme biti gnjecava, to će te izbeći tako što će te za pripremu kupiti testeninu, od proverenog proizvođača, znači ne onu koju kuvate 3 minuta i koja nakon toga više nije u "obliku" koju ste kupili, nego iscepkana i izlomljena. Testenina i inače treba i nakon kuvanja da ostane u obliku u kojem ste kupili.
Naravno isključujem od ovog pravila slučajno prekuvavanje iste :)
Brzo, zaista toliko brzo i ukusno jelo, da ga toplo preporučujem svima, posebno nama uvek u nekoj gužvi-ženama :)
Potrebno je za pripremu pite:400g testenine po izboru
2 jajeta
malo soli
drugog začina po ukusu
500g sitnog sira
100g trapista za narendati od gore.
Testo obariti i procediti. Kada kuvate testo, bilo bi najbolje da ga ne prekuvate, tačnije bilo bi poželjno da bd+ude malo tvrđe, zbog pečenja a i kako bi zadržalo svoj oblik.
Jaja izmiksati, i sjediniti sa sitnim sirom. Pomešati sve sa barenom testeninom. Posoliti po ukusu.
Sve lepo složiti u pleh i peći na 200C oko 30 minuta.
Preko vruće pite narendati trapist.
Нема коментара:
Постави коментар