Pogača srce, možda sam oblik nije u znaku srca, ali primetižete da su krajevi totalno srcoliki.
Za testo vam je potrebno:
600g brašna
pola kesice kvasca
1 kašikica soli
malo šećera
1 jaje
60gg margarina
200ml vode
1 dcl jogurta
Za fil:
200g feta sira
200g šunkarice
1dcl pavlake
za premaz
žumance
60g margarina
Prirpema:
U malo mlačne vode rastvoriti kavas i šećer.
Kada zapeni dodati ostalim sastojcima koje sam navela za testo, s tim što će te margarin rastopiti.
Umesićete meko testo, i ostaviti barem nekih 45 minuta da odstoji da se udvostruči.
Fil će te prirpemiti tako štoće te feta sir usitniti i ppomešati sa pavlakom i seckanom šunkaricom.
Kada se tetso udvostručilo oklagijom će te ga razvući u pravougaonik na 1 cm debljine.
Premazaćete ga sa feta sirom i šunkom i uviti i jedan i drugi kraj dok se ne sastave.
Znaći imaće te dve uvijene rolne.
Pleh namažite mašću ili uljem i pobrašnjavite .
Krajeve testa odseći i stavite u sredinu okruglog pleha.
A potom oštrim nožem seći rolne i ređati okolo.
Takoće te dobiti baš slatka srca.
premazala sam ih žumancetom i od gore narendala margarin.
Pekla sam na 230C oko 45 minuta.
Za testo vam je potrebno:
600g brašna
pola kesice kvasca
1 kašikica soli
malo šećera
1 jaje
60gg margarina
200ml vode
1 dcl jogurta
Za fil:
200g feta sira
200g šunkarice
1dcl pavlake
za premaz
žumance
60g margarina
Prirpema:
U malo mlačne vode rastvoriti kavas i šećer.
Kada zapeni dodati ostalim sastojcima koje sam navela za testo, s tim što će te margarin rastopiti.
Umesićete meko testo, i ostaviti barem nekih 45 minuta da odstoji da se udvostruči.
Kada se tetso udvostručilo oklagijom će te ga razvući u pravougaonik na 1 cm debljine.
Premazaćete ga sa feta sirom i šunkom i uviti i jedan i drugi kraj dok se ne sastave.
Znaći imaće te dve uvijene rolne.
Pleh namažite mašću ili uljem i pobrašnjavite .
Krajeve testa odseći i stavite u sredinu okruglog pleha.
A potom oštrim nožem seći rolne i ređati okolo.
Takoće te dobiti baš slatka srca.
premazala sam ih žumancetom i od gore narendala margarin.
Pekla sam na 230C oko 45 minuta.
Hvala Divna ideja Neverovatno koliko ste krrativni
ОдговориИзбриши