ja nažalost za to nemam vremena.
Pogaču sam punila sa feta sirom i šunkom, mislim da punjenje može biti bilo kakvo, ali prosto za ovako neka testa kada su pogače u pitanju mislim da je punjenje sa sirom najbolji izbor, jer daje i neku malo notu kiselosti i svežine tom samom testu.
Za tetso vam je potrebno:
600g brašna
kašikica soli
pola kocke kvasca
2 jajeta (jedno žumance ostaviti za premaz)
100ml mlkea
100ml ulja
100ml vode
malo šećera
Za premaz 100g margarina
Za fil :
200g feta sira
1dcl pavlake
100g seckane šunke
Prirpema testa:
Kvasac sam rastopila sa malo šećera u mlačnom mleku kada je zapenio dodala sam ga svim sastojcima za testo i umesila meko testo.
Ukoliko vam se baš mnogo lepi za ruke dodajte još malo brašna.
Potom sam ga prekrila krpom i ostavila da još malo odstoji.
Prirpemila sam fil, tako što sam sunku isekla na male kocke a feta sir viljuškom usitnila i pomešala sa pavlako, da bih na kraju sve izmešala-
Kada se tetso udvostručilo, na radnom stolu sam od njega prvooblikovala veliku kiflu i potom rastegla oklagijom tetsoo, tako da se oblik kifle ne izgubi.
Sa jednog kraja celom dužinom sam narendala margarina. a od gore stavila fil takođe po krajevima od sira i šunke.
Drugi deo kraja sam zasekla nožem, praveći režnjeve ali ne do kraja testa, kako kad sve budem uvijala u jednu veliku kiflu režnjevi budu od gore.
Kada sam sve omotala, napravila sma puža i stavila u pleh koji sam prethodno obložila pek papirom.
Od gore sam premazala žumanceto i narendala još malo margarina,
Pekla sam na 230C oko 45 min.
Odlicno izgleda a i u ukus ne sumnjam...
ОдговориИзбриши