Venac ili Slatki puž od dizanog testa , svakako možete da ga nazovete kako god hočete. Ukusna rolna sa punjenjem od čokolade i oraha će vas svakako vratiti u dane prošlosti, kao što svaki put vraća mene, svako ono jelo sa mirisnom vanilom.
Za testo je potrebno:
600g brašna
kašika šećera
prstohvat soli
2 žumanceta
pola kocke kvasca
300ml mleka
vanil šećer
Za fil:
40g putera
150g čokolade
200g seckanih oraha
Priprema testa
u 10ml mlakog mleka dodajte šećer i rastopite kvasac. Kada zapeni pomešajte ga sa svim ostalim sastojcima za testo. Mesite testo. Testo treba da bude meko ali takođe ne treba da vam se lepi za ruke.
Ostavite ga , kada ga dobro izmesite na toplo mesto da se odmori , najmanje 1h.
Kada se testo udupla, lepo ga razvučete što tanje
oklagijom.
Od gore premažete ravnomerno čokoladfom koju ste rastopili sa puterom i možete od gore posuti seckane orahe, ili možete dodati neko seckano suvo voće.
Uvijte potom sve u rolnu i rolnu uvite u puža. aoštrim nožem zasecite krajeve, kao na prvoj fotografiji.
Pecite na 200C dok ne porumeni. Tako vružu premažite sa malo rastopljenog putera čisto da bi taj gornji sloj bio mekši i praktično malo prodisao.
Kada se potpuno ohladi pospite sa prah šećerom.
Za testo je potrebno:
600g brašna
kašika šećera
prstohvat soli
2 žumanceta
pola kocke kvasca
300ml mleka
vanil šećer
Za fil:
40g putera
150g čokolade
200g seckanih oraha
Priprema testa
u 10ml mlakog mleka dodajte šećer i rastopite kvasac. Kada zapeni pomešajte ga sa svim ostalim sastojcima za testo. Mesite testo. Testo treba da bude meko ali takođe ne treba da vam se lepi za ruke.
Ostavite ga , kada ga dobro izmesite na toplo mesto da se odmori , najmanje 1h.
Kada se testo udupla, lepo ga razvučete što tanje
oklagijom.
Od gore premažete ravnomerno čokoladfom koju ste rastopili sa puterom i možete od gore posuti seckane orahe, ili možete dodati neko seckano suvo voće.
Uvijte potom sve u rolnu i rolnu uvite u puža. aoštrim nožem zasecite krajeve, kao na prvoj fotografiji.
Pecite na 200C dok ne porumeni. Tako vružu premažite sa malo rastopljenog putera čisto da bi taj gornji sloj bio mekši i praktično malo prodisao.
Kada se potpuno ohladi pospite sa prah šećerom.
mmm, divna!
ОдговориИзбриши