Kako su ove korpice sjajne, dekorativne i genijalne, kako ostavljaju mogućnost za hiljadu i jednu slatku ideju.
Čizkejk korpice
Za korpice
2 jajeta
200ml šećera
150ml ulja
200ml kisele pavlake
6 čaša od 1dcl brašba
Pola kesice praška za pecivo
1 vanil šećer.
Za krem
1 želatin
500 g krem sira
2dcl slatke pavlake
150g prah šećera
Za crveni krem
700ml vode
2 pudinga od maline
6 kašika šećera
300g voća crvenog-višnje
Priprema
Jaja sa šećerom umutiti penasto i polako dodavati jedan po jedan sastojak.
Peći korpice.
Za fil
Pripremiti želatin. Sir dobro pomešati sa šećerom. Umutiti slatku pavlaku sve sjediniti.
Puniti korpice.
Odvojiti 200ml vode i u njoj rastvoriti puding sa šećerom.
Ostatak vode pomešati sa voćem i staviti da se kuva.
Kad provri dodati puding.
Mešati dok se ne zgusne.
Ne prelivati odmah preko korpica. Sačekati malo da se ohladi.
Rum korpice
Punjenje:
250g kesten pirea
1 kašika ruma
1 kašikica nes kafe
2dcl slatke pavlake
Priprema:
Slatku pavlaku izmiksati čvrsto. Dodati kesten pire, dobro iznešati. Po potrebi ako kesten pire nije sladak dodati šećer.
Zatim rum i kafu.
Sve pomesati i filovati korpice.
Pekan korpice
Veoma je važno da ne budu baš reš pečene jer se peku još jednom u rerni
Za fil je potrebno:
200g pekan oraha
4 jajeta
100mm meda ili javorovog sirupa ili cornsirupa
Vanila
100g putera
Priprema:
Jaja umutiti tako štoprvo belanca odvojeno umutite a žumanca umutite sa puterom.
Dodati sirup i pekane i ponepati sa belancima
Puniti korpice.
Plehobložite pek papirom. Ređajte korpice.
Zapecite ih na180C
Нема коментара:
Постави коментар