Već godinama se bavim hranom i receptima i delim sa vama moja iskustva , moje fotografije. Ove 2018. godine imam jedan mali jubilej. Deset godina kako uživam u pripremi hrane, pripremam stare recepte i nove.
Tom prilikom sam rešila da ugostim i moje prijatelje. Nazvala sam ih Food Savremenici. To su obični neobični ljudi sa puno originalnih ideja koji daju poslednji atom snage u ono što vole.
Danas je veoma teško raditi nešto što voliš. Složićete se jel da?
Za mog prvog gosta sam izabrala Slađanu mladu ženu i majku jedne slatke devojčice.
Zašto?
zato što je sama pokrenula svoj posao, sama ga osmislila, sama unela svoj akcenat, napravila svoje originalne proizvode.
Slađana prati trendove ali isto tako u svojim receptima dodaje i nešto svoje lično. To se može prepoznati na prvi pogled.
Ja sam joj kao uvod u njenu priču postavila nekoliko pitanja koja će i vama biti interesantna nadam se, a takođe možda i uticati na one koji žele da budu drugačiji i da svoj posao rade iz srca i sa ljubavlju. Takođe ovde ispod posta možete Slađu pitati sve što vas zanima o njenom radu i proizvodima.
Koliko je danas teško pokrenuti sopstveni posao, i da li je dovoljna samo ideja?
-Nista nije tesko ako sledis svoj san.Ideje su u nama i svud oko nas ali potrebno je mnogo ljubavi da bkii se one i ostvarile.
Obzirom da su danas veoma popularni zdravi recepti koliko je teško uskladiti neke naše tradicionalne recepte sa nekim zdravim sastojcima?
-Zapravo,najbitnije je ne zanemarivati tradicionalne recepte i nacin na koji su se nekad pripremali.
Nasi stari su znali najbolje i bez visokih skola.
Drugačija si. Da li ideje za nove recepte i proizvode sama osmišljavaš ili osluškuješ tvoje kupce i tržište?
-U sustini,princip je za sve isti.Sve proizvode,bilo da su po starinskom receptu ili modifikovanom i prilagodjenom trendu,pravim iskljucivo bez vestackih dodataka,boja,aroma,aditiva i konzervansa u cemu se izdvajam od vecine proizvodjaca.Posto je kulinarstvo moja ljubav od malena,ideje se prosto same radjaju i uvek smislim nesto novo.
Kada lansiraš neki proizvod kao što su na primer rezanci sa sipinim mastilom da li takvi za naše podneblje drugačiji proizvodi imaju dobar prijem kod potrošača?
-Sad sam vec uveliko stekla ogromno poverenje kod svojih potrosaca gde imam punu slobodu da im ponudim ponesto novo sto inace nisu imali priliku pre da probaju.
Naravno,zadovoljstvo ne izostaje.
Kako distibuiraš svoje proizvode, gde zainteresovani kupci mogu da te pronađu?
-Svoje proizvode izlazem na Limanskoj pijaci petkom i subotom i uredjujem stramicu na fb Sladjini domaci rezanci Novi Sad
Takodje,vec godinama,veoma uspesno saljem i dostavljam robu po celoj Srbiji i regionu.
Verujem da svakodnevno radiš u svojoj radionici rezanaca, koliko ti to oduzima vremena, i da li imaš i neki hobi?
-Svakodnevno odvajam dosta vremena i posvecena sam ovom poslu maksimalno.
Moj hobi ili vizija je izrada domace zdrave hrane po tradicionalnoj recepturi sa,sto vise moguce i trenutno dostupno,zdravim namirnicama.
Da li pratiš food blogove? Gde tražiš ideje?
ratim blogove i podrzavam svakoga ko se bavi ovim poslom i nesebicno deli svoja iskustva i savete.
A najveca inspiracija su mi recepti iz bakine beleznice.
Koji je tvoj omiljeni recept koji bi sa nama podelila?
Podeliću sa vama recept Mlinci sa speltinim brašnom i belim mesom
500gr speltinih mlinaca
Do 1kg belog pileceg mesa
Pavlaka za kuvanje 400ml
Suvi vrganji mleveni ili u komadima iseckani
Trapist 300gr
Ulje za przenje
Mlince izlomiti i prokuvati minut u kipucoj vodi i ocediti
Pilece snicle blago prepeci na ulju tiganju ocesiti i zaciniti solju(vegetom) i biberom
U to ulje od pecenja uliti pavlaku i vrganje i sjediniti
U vatrostalnu ciniju redjati mlince zatim sos,belo meso pa sir i sve dok se ne utrosi.
Peci 30min na 180c
Samohrana si majka, kako sve postižeš? Kako organizuješ dan da bi sve obaveze uskladila?
-Roditeljstvo je danas najodgovorniji i najtezi posao.S obzirom da sam samohrana majka na meni je bio tezak izbor kako i na koji nacim doci do izvora prihoda pri tom ne zapostaviti dete i angazovati se onoliko koliko je njoj zaista potrebno.odluka je pala izbor delatnosti koja je i od zivotne vaznosti a to je ZIVETI ZDRAVO.Znala sam da zelim tim putem i cvrsto koracam napred.
Danas,mogu s ponosom da kazem da sam uspesna u svom poslu i jos uspesnija kao roditelj.
Teski su pocetci bez pocetnih sredstava i pomoci drzave ali se uz mnogo ljubavi i truda moze uspeti samo ako dovoljno verujete u sebe.
I tako Slađa korača napred, snažno i sa osmehom. Potražite je i probajte njene proizvode koje pravi od srca!!!
Tom prilikom sam rešila da ugostim i moje prijatelje. Nazvala sam ih Food Savremenici. To su obični neobični ljudi sa puno originalnih ideja koji daju poslednji atom snage u ono što vole.
Danas je veoma teško raditi nešto što voliš. Složićete se jel da?
Za mog prvog gosta sam izabrala Slađanu mladu ženu i majku jedne slatke devojčice.
Zašto?
zato što je sama pokrenula svoj posao, sama ga osmislila, sama unela svoj akcenat, napravila svoje originalne proizvode.
Slađana prati trendove ali isto tako u svojim receptima dodaje i nešto svoje lično. To se može prepoznati na prvi pogled.
Ja sam joj kao uvod u njenu priču postavila nekoliko pitanja koja će i vama biti interesantna nadam se, a takođe možda i uticati na one koji žele da budu drugačiji i da svoj posao rade iz srca i sa ljubavlju. Takođe ovde ispod posta možete Slađu pitati sve što vas zanima o njenom radu i proizvodima.
Koliko je danas teško pokrenuti sopstveni posao, i da li je dovoljna samo ideja?
-Nista nije tesko ako sledis svoj san.Ideje su u nama i svud oko nas ali potrebno je mnogo ljubavi da bkii se one i ostvarile.
Obzirom da su danas veoma popularni zdravi recepti koliko je teško uskladiti neke naše tradicionalne recepte sa nekim zdravim sastojcima?
-Zapravo,najbitnije je ne zanemarivati tradicionalne recepte i nacin na koji su se nekad pripremali.
Nasi stari su znali najbolje i bez visokih skola.
Drugačija si. Da li ideje za nove recepte i proizvode sama osmišljavaš ili osluškuješ tvoje kupce i tržište?
-U sustini,princip je za sve isti.Sve proizvode,bilo da su po starinskom receptu ili modifikovanom i prilagodjenom trendu,pravim iskljucivo bez vestackih dodataka,boja,aroma,aditiva i konzervansa u cemu se izdvajam od vecine proizvodjaca.Posto je kulinarstvo moja ljubav od malena,ideje se prosto same radjaju i uvek smislim nesto novo.
Kada lansiraš neki proizvod kao što su na primer rezanci sa sipinim mastilom da li takvi za naše podneblje drugačiji proizvodi imaju dobar prijem kod potrošača?
-Sad sam vec uveliko stekla ogromno poverenje kod svojih potrosaca gde imam punu slobodu da im ponudim ponesto novo sto inace nisu imali priliku pre da probaju.
Naravno,zadovoljstvo ne izostaje.
Kako distibuiraš svoje proizvode, gde zainteresovani kupci mogu da te pronađu?
-Svoje proizvode izlazem na Limanskoj pijaci petkom i subotom i uredjujem stramicu na fb Sladjini domaci rezanci Novi Sad
Takodje,vec godinama,veoma uspesno saljem i dostavljam robu po celoj Srbiji i regionu.
Verujem da svakodnevno radiš u svojoj radionici rezanaca, koliko ti to oduzima vremena, i da li imaš i neki hobi?
-Svakodnevno odvajam dosta vremena i posvecena sam ovom poslu maksimalno.
Moj hobi ili vizija je izrada domace zdrave hrane po tradicionalnoj recepturi sa,sto vise moguce i trenutno dostupno,zdravim namirnicama.
Da li pratiš food blogove? Gde tražiš ideje?
ratim blogove i podrzavam svakoga ko se bavi ovim poslom i nesebicno deli svoja iskustva i savete.
A najveca inspiracija su mi recepti iz bakine beleznice.
Koji je tvoj omiljeni recept koji bi sa nama podelila?
Podeliću sa vama recept Mlinci sa speltinim brašnom i belim mesom
500gr speltinih mlinaca
Do 1kg belog pileceg mesa
Pavlaka za kuvanje 400ml
Suvi vrganji mleveni ili u komadima iseckani
Trapist 300gr
Ulje za przenje
Mlince izlomiti i prokuvati minut u kipucoj vodi i ocediti
Pilece snicle blago prepeci na ulju tiganju ocesiti i zaciniti solju(vegetom) i biberom
U to ulje od pecenja uliti pavlaku i vrganje i sjediniti
U vatrostalnu ciniju redjati mlince zatim sos,belo meso pa sir i sve dok se ne utrosi.
Peci 30min na 180c
Samohrana si majka, kako sve postižeš? Kako organizuješ dan da bi sve obaveze uskladila?
-Roditeljstvo je danas najodgovorniji i najtezi posao.S obzirom da sam samohrana majka na meni je bio tezak izbor kako i na koji nacim doci do izvora prihoda pri tom ne zapostaviti dete i angazovati se onoliko koliko je njoj zaista potrebno.odluka je pala izbor delatnosti koja je i od zivotne vaznosti a to je ZIVETI ZDRAVO.Znala sam da zelim tim putem i cvrsto koracam napred.
Danas,mogu s ponosom da kazem da sam uspesna u svom poslu i jos uspesnija kao roditelj.
Teski su pocetci bez pocetnih sredstava i pomoci drzave ali se uz mnogo ljubavi i truda moze uspeti samo ako dovoljno verujete u sebe.
I tako Slađa korača napred, snažno i sa osmehom. Potražite je i probajte njene proizvode koje pravi od srca!!!
Gde se nalazi Slada ? Hvala na odgovor .
ОдговориИзбришиPostovana Nadezda,izvinjavam se sto tek sad odgovaram,nekako mi promaklo.Moje proizvode izlazem na Limanskoj pijaci oetkom i subotom od 8do12h ispred Kamendin mesare,takodje mozete videti celu ponudu na mojoj stranici sladjini domaci rezanci Novi Sad.
Избриши