среда, 26. септембар 2018.

Pita sa Lisičarkama

Kada ste pročitali naslov da je u pitanju pita sa lisičarkama, sigurno ste pomislili da sam bila negde u šumi i tražila lisičarke da bih napravila pitu. E to nije istina, iako bih to volela nemam baš vremena  ma koliko se to čini zabavno.
Inače ja sam nekoliko puta zaista išla sa jednom grupicom ljubitelja pečuraka i skupljala lisičarke takko da možda jednog dana...
Sada imam što bi se reklo "Keca iz rukava" i to iz Šumske Tajne.
Slobodno kliknite na link i odaberite svoju pečurku.
Ovu slanu pitu možete napraviti bukvalno za samo 10 minuta.
Sve što vam je potrebno je lisnato testo od 250g -jedna tabla
3 kašike supene namaza od lisičarki
2 dcl kisele pavlake
200g obarenog belog mesa iseckanog na kockice.
( belo meso možete koristiti ako vam je ostalo od roštilja ili iz supe koju kuvate nedeljom, a ako ne kuvate i ne pečete roštilj možete naseckati šunkaricu).

Priprema:
Lisnato testo istanjite oklagijom što tanje možete.
Namaz i kiselu pavlaku dobro kulinarskom žicom promešajte pažljivo da se sve sjeini i da bude ravnomerno kremasto.
Dodajte sitno iseckano belo meso.
Ja sam dodala i malo soli i sitno iseckanog peršuna.
Po lisnatom tesu ravnomerno rasporedite namaz a potom krajeve uvijte ka unutrašnjosti( kao na fotografijama).
To se preporučuje jer će tako savijeni krajevi čuvati vašu pitu da namaz ne klizi i potpuno ne sklizne sa testa kad pečete.
Pecite na 220C oko 15 minuta.

*Lisičarka je gljiva koja ima neprocenjivu lekovitu vrednost i mislim da je danas svakako naš najveći problem što se ne okrećemo prirodi. Često posežemo za nekim gotovim proizvodima i emulzijama, a prave vrednosti koje su nam tu tik na dohvat ruke zanemarujemo.
Šumska Tajna namazi su jedini na našem tržištu koji nude poptuno prirodno i sa visokim procentom kvalitetne namaze iz prirode.
Namazi su posni i veoma ukusni.
Sastav – sušena lisicarka,proso,hladno ceđeno suncokretovo ulje,himalajska so
Lisicačarka najviše raste u hrastovim šumama, kao i vrganj sadrži 8 esencijalnih kiselina, vitamine B1,B2,C i D a najviše vitamin A. Njen naziv na latinskom je “cibarius” što u prevodu znači dobro za jelo, isto tako uništava gliste i loše bakterije u crevima, ubija sve vrste virusa naročito kod hepatitisa, čisti jetru od svih otrova i ostataka lekova.

Нема коментара:

Постави коментар