петак, 28. септембар 2018.

Kremsi Kolač

Lagano, brzo i neverovatnog ukusa. Kremsi kolač sa ukusom višanja i podlogom od mlevenog keksa, putera i meda, i srednjim slojem od vanile bele čokolade i krem sira .
Kada ga rashladite biće to zaista uživanje za sva čula.
Ovakve lagane kolače je milina praviti , jeste da ih neki ne nazivaju kolačima neko brzinskim receptim aza lenje žene, a ja mislim da je zaposlenim ženama koje nisu lenje ovako nešto brzinski pravi užitak.



Za koru je potrebno
300g mlevenog keksa, najbolje plazma
125g putera
1 kašika meda
oko 100ml hladnog mleka
Priprema: keksa pomeašti sa svim sastojcima i  sve lepo sjediniti. Obložiti četvrtast pleh veličine 20x24 pek papirom i lepo oblikovati donji sloj od smese. To će vam biti kora.

 Za Vanil krem je potrebno
100g bele čokolade
3 puding aod vanile
1l mleka
200g krem sira
10 kašik ašećera.
Priprema vanil krema:
Od 1 litre mleka odvojite 200ml u kojih će te rastvoriti puding i šečer.
Ostatak mleka stavite da provri i kada provri ukuvajte puding.
Smesa će se zgussnuti i tada u nju dodajte odmah belu čokoladu.
Mešajte da se lepo rastvori.
Kada se krema malo ohladi dodajte i krem sir. Kulinarskom žicom sve lepo sjednite i prelijte preko kore od keksa.

Višnja krem:
500g višanja
1l vode
3 pudinga od maline
6 kašika šečera
Priprema:
Višnje oprati i odvojiti koštice i nagrubo ih samleti.
Na grubo znači ne da napravite kašu nego da imate i koji veči deo.
Od litre vode odvojite 200ml i u taj deo rastvorite puding i šećer.
Ostatak vode pomešajte sa višnjama i stavite da se kuva.
Kada provri ukuvajte smesu od pudinga i šečera.
Mešajte dok se dobro ne zgusne i prelijte kolač.
I naravno sada ste dobili kompletan Kremsi.



Нема коментара:

Постави коментар