Časom sam svratila da sa vama podelim jedan sjajan zimski receptić sa krompirom.
Doduše za mene su svi recepti sa krompirom sjajni, ali kako je krompir i najčešće kod nas na jelovniku ovakvih "restovanih" varijacija nikad na odmet.
Potrebno je:
oko 800g krompira
1 manja tikvica
masline
1 veca glavica ili dve tri manje crnog luka
so, biber
maslinovo ulje
kašikica senfa
Lupo tiganj
Priprema:;
Kao i prema fotografijama pripreme.
Krompir oljuštiti i iseći na kocke.
Potom u tiganj staviti ulje i malo vode i iseckan krompir , koji će te posoliti-može i vegeta ili drugi neki začin, pobiberisati.
Ko voli može dodai i druge začine npr origano...
Kada krompir na pola bude kuvan, dodati isečenu tikvicu na kocke i luk
Luk očistite i isecite na deblje kriške.
Potom sve zajedno dinstate.
Dodajtep ri samom kraju kašikicu senfa i masline
Uživajte uz Lupo Marshalli Astal Kuhinju, jer je zadovoljstvo duplo!
Zaista originalno, nisam nikada kombinirala krumpir i tikvu iako sam znala pripremiti i jedno i drugo kao prilog. Baš mi se ovo sviđa.
ОдговориИзбришиHvala draga
ОдговориИзбриши