Uvek sam se pitala, šta možeš sve od kivija, osim da ga samo oguliš i pojedeš.
Čak sam na internetu tražila neke recepte sa kolačima i to su u glavnom bili kremasti recepti gde se od gore na kolač poredjaju kolutovi kivija.
Onda sam pomislila da ga stavim u voćnu salatu, i to su znači bile sve opcije "za koje kivi može da služi".
Lupo pekarica/klik na link
Čak sam na internetu tražila neke recepte sa kolačima i to su u glavnom bili kremasti recepti gde se od gore na kolač poredjaju kolutovi kivija.
Onda sam pomislila da ga stavim u voćnu salatu, i to su znači bile sve opcije "za koje kivi može da služi".
Lupo pekarica/klik na link
Lupo mini pekarica |
Jedna od ideja je bila i marmelada sa kivijem sa mrvicom anisa.
Naravno, zahvaljujući lupo pekarici, pod opcijom 9. možete bez mnogo muke da skuvate marmeladu.
Za nju je potrebno:
Oko 400-500 oguljenog kivija
200g sećera
1 vanil šećer
anis-u prahu-mleveni.
kivi očistiti i iseći na kocke te staviti u kalup od pekarice.
Od ove količine kivija uvek bude teglica do2dcl marmelade.
Ono što je važno i čega se ja uvek pridržavam kada pravim marmeladu u pekarici je da ne sme biti više od 500g voća.
Marmelade ovog tipa bez dodataka konzervansa su odline za trenutno konzmiranje.
Možete ih čuvati u frižideru.
Nije mi nikad pala na pamet marmelada od kivija!
ОдговориИзбриши