Nekako još uvek ne mogu da se naviknem na ovu toplu jesen.
Ujutro kad krećem na posao obučem se krajnje letnji...ahaah
A uskoro će decembar.
Ono što je jedina svetla tačka u ovom pogubljenom klimatskom vremenu je sezona bundeva, uvek je u isto vreme, ne menja se..a i šta bismo nprimer radili da su bundeve u maju? lubenice u januaru?
U stvari navikli bi smo se, ljudi se na svašta naviknu...
nego ne bi se mogla samo naviknuti bez njih..jel da:P
Za malo slobodnog vremena, za brzi dezert, ono kad kupite krišku bundeve..na Futoškoj, pa rekoh ajd poješću je...
Kad ne možete da odolite toj narandžastoj lepotici..napravite Puding od bundeve...
Potrebno je:
Naravno jedna poveća kriška bundeve od 500g.
Kada je ispečete biće to neka polovina gramaže.
dalje je potrebno:
4dcl mleka
1dcl šećera
3 kašike gustina
1 kašika putera
pire od bundeve oko 300g
U 1dcl mleka razmutiti skrob i šećer. Ostatak mleka staviti da provti, kada provri skliniti sa vatre dodati pire od bundeve, puter i razmućem skrob sa šečerom.
Kuvati lagano i mešati svo vreme dok se ne zgusne.
Ja sam potom puding sipala u vatrostalne posude i malo od gore zapekla u rerni.
MMMMMMMM
dalje je potrebno:
4dcl mleka
1dcl šećera
3 kašike gustina
1 kašika putera
pire od bundeve oko 300g
U 1dcl mleka razmutiti skrob i šećer. Ostatak mleka staviti da provti, kada provri skliniti sa vatre dodati pire od bundeve, puter i razmućem skrob sa šečerom.
Kuvati lagano i mešati svo vreme dok se ne zgusne.
Ja sam potom puding sipala u vatrostalne posude i malo od gore zapekla u rerni.
MMMMMMMM
Ja jako volim bundevu, nisam do sada nista pravila osim bundevare...ovo je odlicno!
ОдговориИзбриши