недеља, 23. новембар 2014.

Domaći puding od bundeve

Nekako još uvek ne mogu da se naviknem na ovu toplu jesen.
Ujutro kad krećem na posao obučem se krajnje letnji...ahaah
A uskoro će decembar.

Ono što je jedina svetla tačka u ovom pogubljenom klimatskom vremenu je sezona bundeva, uvek je u isto vreme, ne menja se..a i šta bismo nprimer radili da su bundeve u maju? lubenice u januaru?
U stvari navikli bi smo se, ljudi se na svašta naviknu...
nego ne bi se mogla samo naviknuti bez njih..jel da:P
Za malo slobodnog vremena, za brzi dezert, ono kad kupite krišku bundeve..na Futoškoj, pa rekoh ajd poješću je...
Kad ne možete da odolite toj narandžastoj lepotici..napravite Puding od bundeve...
Mnogo, mnogo je dobar!!!

Potrebno je:
Naravno jedna poveća kriška bundeve od 500g.
Kada je ispečete biće to neka polovina  gramaže.

dalje je potrebno:
4dcl mleka
1dcl šećera
3 kašike gustina
1 kašika putera
pire od bundeve oko 300g
U 1dcl mleka razmutiti skrob i šećer. Ostatak mleka staviti da provti, kada provri skliniti sa vatre dodati pire od bundeve, puter i razmućem skrob sa šečerom.
Kuvati lagano i mešati svo vreme dok se ne zgusne.
Ja sam potom puding sipala u vatrostalne posude i malo od gore zapekla u rerni.
MMMMMMMM

1 коментар:

  1. Ja jako volim bundevu, nisam do sada nista pravila osim bundevare...ovo je odlicno!

    ОдговориИзбриши