Slobodno ga mogu nazvati najboljim domaćim sladoledom.
Obzirom da u njega idu jaja, preporučujem da je ipak najbolje da koristite provereno sveža jaja. Ako ste u mogućnosti naravno.
Potrebno je:
1l mleka
8 svežih jaja
500g šećera
3 kašike gustina
100g maslaca
Priprema
u jedan sud staviti gustin i žumanca.
Dobro izradite žicom ili mikserom da zapene tedodati 1dcl mleka.
Umutite sve pa dodajte šećer.
Ostatak mleka staviti da provri pa dodati u njega i zakuvati kao puding.
Kada se zgusne staviti margarin,
Ostaviti sve da se ohladi.
Potom umutiti mikserom belanca u čvrst šne i dodavati kašiku po kašiku kreme sa žumancima-
Možete podeliti u dva dela u jedan staviti otopljenu čokoladu, keks, voće ili kakao...
Dobro izradite žicom ili mikserom da zapene tedodati 1dcl mleka.
Umutite sve pa dodajte šećer.
Ostatak mleka staviti da provri pa dodati u njega i zakuvati kao puding.
Kada se zgusne staviti margarin,
Ostaviti sve da se ohladi.
Potom umutiti mikserom belanca u čvrst šne i dodavati kašiku po kašiku kreme sa žumancima-
Možete podeliti u dva dela u jedan staviti otopljenu čokoladu, keks, voće ili kakao...
Baš sam u potrazi za dobrim osnovnim receptom za sladoled. Bilježim za isprobati.
ОдговориИзбришиSladoledSladoled odlican!!
ОдговориИзбришиmoze i9 ova varijanta isprobano I odlican je; umutiti 4 jaja kao za tortu. posebno umutiti krem slag od vanile na pola mucenja dodati casu kisele pavlake 4 kasike secera pa nastaviti sa mucenjem. ove dve umucene mase sjediniti u vecu posudu I dobili ste sladoled od vanile. zatim podeliti u vise posuda I u svaku dodati sta zelite cokoladu banana lesnik badem naravni mleveni Itd
ОдговориИзбришиOvo je obican krem za filovanje torti
ОдговориИзбриши