Ne propustite da je napravite dok su još uvek višnje tu negde blizu vas i dok im cena lagano pada na vašoj pijaci...
Sastojci:
- 1/2 kg. kora za baklavu
- 1 kg višanja
- 3 jajeta
- prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 1 jogurt
- par kašika griza
- Za sirup - 2 šolje šećera i
- 1 šolja vode.
Napraviti smesu od 3 jajeta, praška za pecivo, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja, 1 jogurta i par kašika griza.
Možete redjati koru na koru i filovati ali ja sam stavljala prvo jednu koru pa premazivala uljem pa drugu koru i onda spremazivala nadevom, s tim što sam u jedan kraj stavljala višnje.
Koru sam prepolovila uzduž i uvijala te dobijala dva rolata.
Redjala sam rolate jedan do drugog, u tepsiju.
Peći oko 25 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi preliti toplim sirupom koji se pravi tako što se 2 šolje šećera kuvaju 10 minuta sa 1 šoljom vode. Znači baklava prohladjena, sirup topao.
Vrlo fino i osvezavajuce, pravi letnji desertic za uzivanje u basti u toplim letnjim vecerima.:))
ОдговориИзбришиIzgleda primamljivo (nazalost visnje su ovdje veoma rijetke)...
ОдговориИзбришиSuper izgleda. Moram ovo isprobati obavezno.
ОдговориИзбришиPredivna je obozavam visnje :)
ОдговориИзбриши