Recept za Ledene Kocke imam, kao i naravno svi ali sam ovaj pravila po receptu
Gage-Grne, jer mi se njena krema učinila nekako softi, vazdušasto i moram priznati da je zaista takva i bila. Takođe mislim da je to svakako i suština prikupljanja i objavljivanja recepata , u stvari ta mogućnost da se vidi neki drugi način ili nauči nešto novo.
Takođe ono što moram da dodam za Ledene kocke je da je to kolač koji je večan, večno moderan i kada je hladno i kada je toplo. Jeftin je i tako uvek jednostavan..
Za Koru je potrebno:
5 jaja
100g šećera
50g brašna
30g kakaa
pola kašičice praška za pecivo
Koru pripremam tako što jaj umutim prvo mikserom belanca pa potom dodajem šećer pa žumanca te brašno i prašak za pecivo i kakao.
Sve izlijem u četvrtas kalup ali ga obložim pek papirom.
Pečem na 200C dok ne bude pečeno.
Za Sirup
300g šećera
250ml vode
Sirup skuvam tačnije vodu i šećer stavim u šerpu i kada provri sve lepo prelijem preko kore.
Za Fil je potrebno:
1l mleka
150g gustina
250g šećera
3 kesice vanilin šećera
250g maslaca sobne temperature
2 kašičice mentol ekstrata
Priprema fila:
od mleka odvojim 2dcl i pomešam sa gustinom i šećerom tačnije rastvorim gustin i potom sve lepo zakuvam u 8dcl mleka koje sam stavila da vri.Pomešam da bude sve gusto i ostavim potom da se ohladi.Kada se krema ohladi, margarin sobne temperature mikseom umutiti i dodavati jednu po jednu kašikicu kreme od gustina dok se sve ne potroši,Po želji dodati extrakt od mente.
Krem izliti preko kore.
Za glazuru potrebno je:
150g čokolade za kuvanje
60ml ulja
Otopiti čokoladu u ulju i preliti preko kolača.To je sve ENJOY!!!
Odlične :)
ОдговориИзбришиVolim kombinaciju čokolade i nane (naročito after ejt), pa mi se sviđa i ovako kod tebe! :)))
ОдговориИзбриши