Kako vrlo brzo da pripremite ručak*
KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W
Skuša sa belim lukom
Skuša sa belim lukom
Potrebno je:
1kg očišćene skuše
so
maslinovo ulje
Turbo pećnica tj Turbo tornado
Vreme pripreme 20 minuta!
Skuše operite ako je potrebno i očistite te dobro operite iznutra, zatim oštrim nožem popreko napravite dublje zareze-kao na fotkama pripreme.
Poredjajte ih u Turbo Tornado.
Posolite i u svaki zarez na ribi stavite malo lupo koncentrata belog luka.
Potom sve prelijte sa malo maslinovog ulja i vode.
Pecite 20 minuta na 230C.
Možete ih na 10 minuta okrenuti na drugu stranu i preliti sa malo ulja i vode koje imate u posudi Turbo Tornada.
Brzi krompiri sa kajmakom
oko 1kg krompira
so 1-2 kašike kajmaka
malo pavlake
Krompir prvo očistite i isecite na deblje kriške pa obarite kratko, tako da bude pola skuvan
Potom u jedan vatrostalan sud ili direktno u Turbo pećnicu dodati 1dcl vode malo ulja, a krompir koji ste procedili od vode pomešajte sa kajmkom i pavlakom i posolite, sve zavisi od kajmaka koliko će te soli oddati.
Zapeći na 230c oko 20-30 minuta zavisi od količine krompira.
Ono što je važno a to je da pre pečenja zagrejete prvo turbo pećnicu bar 5-10 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар