Doduše ništa specijalno ali zna se kada je riba u pitanju manje je više ��
Potrebno je:
1kg očišćene skuše
So
2 glavice belog luka
maslinovo ulje
Skuše operite ako je potrebno i očistite te dobro operite iznutra, zatim oštrim nožem popreko napravite dublje zareze. Poređajte ih na pek papir.
Posolite i u svaki zarez na ribi stavite sitno iseckan beli luk, ili beli luk iseckajte pomešajte sa maslinovim uljem I premažite ribu.
U poslednje vreme beli luk i ulje izblendiram na veoma sitno I četkicom namažem preko ribe.
Potom sve prelijte sa malo vode.
Pecite na 180C.
Brzi krompiri sa kajmakom
oko 1kg krompira
so 1-2 kašike kajmaka
malo pavlake
Krompir prvo očistite i isecite na deblje kriške pa obarite kratko, tako da bude pola skuvan
Potom u jedan vatrostalan sud ili direktno u Turbo pećnicu dodati 1dcl vode malo ulja, a krompir koji ste procedili od vode pomešajte sa kajmkom i pavlakom i posolite, sve zavisi od kajmaka koliko će te soli oddati.
Zapeći na 230c oko 20-30 minuta zavisi od količine krompira.
Ono što je važno a to je da pre pečenja zagrejete prvo turbo pećnicu bar 5-10 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар