четвртак, 7. новембар 2013.

Riba sa belim lukom

Doduše ništa specijalno ali zna se kada je riba u pitanju manje je više ��


 

Potrebno je:

1kg očišćene skuše

So

2 glavice belog luka

maslinovo ulje




Skuše operite ako je potrebno i očistite te dobro operite iznutra, zatim oštrim nožem popreko napravite dublje zareze. Poređajte ih na pek papir.

Posolite i u svaki zarez na ribi stavite sitno iseckan beli luk, ili beli luk iseckajte pomešajte sa maslinovim uljem I premažite ribu.

U poslednje vreme beli luk i ulje izblendiram na veoma sitno I četkicom namažem preko ribe.

Potom sve prelijte sa malo vode.

Pecite na 180C.




Brzi krompiri sa kajmakom
Sastojci
oko 1kg krompira
so 1-2 kašike kajmaka
malo pavlake
Krompir prvo očistite i isecite na deblje kriške pa obarite kratko, tako da bude pola skuvan
Potom u jedan vatrostalan sud ili direktno u Turbo pećnicu dodati 1dcl vode malo ulja, a krompir koji ste procedili od vode pomešajte sa kajmkom i pavlakom i posolite, sve zavisi od kajmaka koliko će te soli oddati.
Zapeći na 230c oko 20-30 minuta zavisi od količine krompira.
Ono što je važno a to je da pre pečenja zagrejete prvo turbo pećnicu bar 5-10 minuta.




Нема коментара:

Постави коментар