субота, 26. октобар 2013.

Turbo Pizza Burek

Kakva genijalna ideja Burek u Turbo Tornadu!!!
KARAKTERISTIKE
Osnovna zapremina 13 L , činija i poklopac su od armiranog termo-otpornog stakla
• Dodatna zapremina 5 L , inox obruč
• Podesivo vreme rada, max. 60 min.
• Temperaturni opseg 65oC – 250oC
• Brzo prenošenje toplote izduvavanjem vrelog vazduha oko namirnica
• Pripremanje namirnica: pečenje (bez masnoća), roštiljanje, kuvanje, kuvanje na pari, podgrevanje, odmrzavanje, sterilizacija
• Pripremanje namirnica na 2 nivoa
• Mogućnost vertikalnog odlaganja poklopca, držač za poklopac
• Mogućnost samočišćenja
• Velika ušteda el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 – 1400 W


Dekorativno, lako i za goste savrseno!


Potrebno je:
500g kora za pite
400g sira trapist npr ili gauda
200g sunke za pizzu tj sunkarice isecene na tanke listice
kecap, origano
ulje
2 drvena pekača srednje veličine koja mogu da stanu u turbo pećnicu ili redjajte direktno u turbo pećnicu.
Priprema:
Prvo nauljite plehove keramičke ili turbo pećnicu o dole ne previše.
Kore podelite n adva dela ili ne ako pravite jedan veliki burek.
Prvu koru stavite na dno i premazite uljem, pa potom staviti drugu.
Na drugu staviti kečap i poredjati šunku.
Potom staviti koru pa kečap i origano pa narendan trapist.
Ponavljati tako dok ne utrošite kore i nadev,
Takodje možete stavljati ukoliko volite i jedan sloj sa šampinjonima.
Turbo pekač ukoliko pečete u keramičkim  tepsijicama pregrejte na 10 minuta 230C.
A pečete 30 minuta. na 200C.
Ukoliko pečete bez keramičkog pekača isto je temperatura na 200C a pečenje oko 30 minuta.
Naravno redovno kontrolišite.


1 коментар: