Uštipci su jelo koje vas zasigurno vraćaju u detinjstvo i u mirise jutra bakine kuhinje. Vrlo brzo se spremaju, ukusni su meki i niko ne može da im odoli.
Kombinuju se sa pekmezom ili kiselom pavlakom.
Znam da sada nije ekspanzija ovakve pečene u uulju ili masti hrane ali i da se vodi računa o svakom zalogaju, ipak napravite jedan mali odmor od svega i ispecite sebi za jedandoručak ove slasne uštipke.
3 jajeta
2dcl mleka
2dcl kisele vode
1 kašikica soli
1 kašikica brašna
3 kašike ulja
brašna da zagusti.
1 prašak za pecivo
Sve sastojke sjediniti, prvo kulinarskom žicom umutiti jaja, pa redom dodavati tečne sastojke.
I na kraju barašno.
Smesa treba da bude gušća nego smesa za palačinke ali ne tvrda ili gusta da ne možete da je promešate.
U jedan veći sud z apečenje stavite ulje ili mast.
kašikom vadite smesu i stavljate u ugrejan o ulje.
Pečete i okrećete sa jedne i druge strane da uštipci dobiju zlatnu boju.
Ja ih još stavljam i na papirni ubrus pre posluživanja da se upije nepotrebna masnoća.
Нема коментара:
Постави коментар