недеља, 19. мај 2013.

Kremaste Tikvice

Još jedan ukusan prilog sa tikvicamai šampinjonima, ovo ne smete propustiti!

Potrebno je:
2 manje tikvice
200g svežih šampinjona
malo ulja
kašikica začina C
malo bibera
1dcl vode
2dcl kesele pavlake
1 kašika senfa
1 kašikica ekstrata Lupo beli luk

KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena




Kremaste tikvice


Priprema:
U Lupo Tiganj staviti ulje pa na laganoj vatri ugrejati.
Dodati šampinjone tanko isečene na režnjeve kao i tikvice iseckane na kocke.
Mlade tikvice ne čistim već ih samo dobro operem i sečem sa korom.
Dodati začine i vodu.
Dinstati i to dok voda ne ispari a povrće bude mekano.
Potom dodati pavlaku, kašiku senfa i ekstrakt belog luka.
Sve dobro promešati svo vreme na vatri.
Da se malo da tako kažem zapeče.
ENJOY!!!

Нема коментара:

Постави коментар