Glavno jelo.
Ovog puta nece biti nista novo, već ukusna domaća već sto puta proverena jela.
1. rolovana prasetina
Uskršnja Topla salata
Šarena i dekorativna
Potrebno je:
500g krompira
4 rotkvice
300g šampinjona
2dcl kisele pavlake
veza peršuna
ulje
so
biber
Priprema:
Krompir obariti pa iseći na kocke.
Šampinjone iseći na režnjeve, pa na ulju propržiti, posoliti i pobiberiti.
U veći sud spojiti šampinjone sve sa uljem od preženja i krompir.
Iseckati 2 rotkice na kolutove
Možete naseckati ili narendati i malo trapista.
Potom iseckati sitno peršun.
I na kraju dodati kiselu pavlaku i sve lepo izmešati da se sjedini.
Od gore ukrasiti peršunom i rotkvicama.
Lupo Posudje idealno za kuvanje i barenje
Šerpe izradjene od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum
• Ručke od nerđajućeg čelika sa silikonskom zaštitnom navlakom
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Laka za održavanje i korišćenje
• Pogodna za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik posude: 28 cm / 24 cm / 20 cm
• Visina posude: 13 cm / 12 cm / 9 cm
• Debljina zidova / dna posude: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: crvena
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum
• Ručke od nerđajućeg čelika sa silikonskom zaštitnom navlakom
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Laka za održavanje i korišćenje
• Pogodna za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik posude: 28 cm / 24 cm / 20 cm
• Visina posude: 13 cm / 12 cm / 9 cm
• Debljina zidova / dna posude: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: crvena
Rolat -Rolada od Ruma
Za ljubitelje ruma
Za koru-Biskvit je potrebno:
5 jaja
15 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike vode
2 kašike ulja
1 kašika prašk aza pecivo
1 kašika ruma
1 kašika kakaa
pleh, pek papir
Za krem:
2 kesice krem šlaga pd vanile
100g milka čokolade
Priprema:
Prvo umiksajte čvrst sneg od belanaca pa potom dodajte kašiku po kašiku šećera, pa žumanca, vodu i ulje.
Miksajte.
Potom dodajte kakao, rum, prašak z apecivo i brašno.
Smesu izlijte u pleh koji ste obložili pek papirom.
Pecite na 200c ili 180C.
Gotovu koru još tako vruću urolajte pomoću pek papira i prekrijte krpom.
Potom umutite krem šlag, možete i tu dodati malo arome ruma.
Dodajte i mlevenu tj usitnjenu milka čokoladu.
Odvijte koru i nafilujte.
Od gore ukrasite šlagom i mrvicama čokolade.
mmmm, salata odlicno izgleda!
ОдговориИзбриши