среда, 04. април 2012.

Pileći Rolat sa šampinjonima i sirom-Uskršnji Rolat

Moja ideja za Uskršnju trpezu.
Pravila sam raznorazne varijante, najčešće sir i šunkarica.
Sada malo da se promeni.
Pa da krenemo iz početka.
Potrebno je:
pola pileta-uzdužno.
Neka vam ga mesar raskosti i ostavi kožuru.
Kod kuće ako je potrebno nožem još poravnajte meso, u tom smislu da slobodno odsečete sa dela gde je belo meso i "dopunite" one delove gde možda fali mesa ili gde ga ima  manje.
Začinite ga i dobro izlupajte maljem za meso.
Potrebno je za nadev:
tost topi sir u listićima ili 6 tankih režnjeva sira
300-400g sve+ih šampinjona.
Šampinjone operite i isecite oštrim nožem na tanke šnite.
U tiganj stavite malo ulja i šampinjone propržite a potom začinite i dodate vode oko 2dcl .
Smanjiti temperaturu vatre ili što bi se reklo "utišati je" i dinstati šampinjone uz stalno mešanje.
Kada voda isčezne dodajte 2dcl kisele pavlake.
Sve pomešajte da se lepo sjedini.
Potom preko piletine poredjajte sir pa stavite šampinjone.
Urolajte a krajeve spojite čačkalicama da vam se smesa ne bi tokom pečenja rasipala ili curila.
Preko rolata stavite alu foliju.
Pecite u tepsiji u kojoj ste stavili ulja i vode prvih 20min na 200C i sa alu folijom, a nakon toga skinite alu foliju i ostavite da se rolat zapeče.
Ako je potrebno povremeno prelivajte sa vodom iz tepsije.
Služiti hladno-te je tako idealno da se napravi i ispeče dan ranije.

11 коментара:

  1. Jooj, divno izgleda - još kad' bih jela piletinu:)) Odlična ideja: lagano, drukčije, fino.

    ОдговориИзбриши
  2. Super izgleda.Nisam baš sigurna da bi mi mesar otkoštio piceka.

    ОдговориИзбриши
  3. Izgleda uvek svecano i lepo je u bilo kojoj kombinaciji, najbolje je sto se moze spremiti i ranije pa ostavlja prostora za druge pripreme.:))

    ОдговориИзбриши
  4. Dobra ideja, jer piletina pripada "lakim" mesištima, a to je danas, i ne samo danas, veoma važna stavka, koju vezujemo za naše zdravlje! Ova varijanta mi se izuzetno svidja, medjutim - već sam nabavio šunku (slavim pre Vas), kobasice, jaja, hren ljuti, itd. itd! No, koliko već sledeće nedelje ću svakako želeti na stolu našto u tvom stilu. Lepi pozdravi!

    ОдговориИзбриши
  5. Baš sam nedavno probala nešto slično šta me jako oduševilo. Divan recept!

    ОдговориИзбриши
  6. Jako dobro ! Volim ovakvu kombinaciju i jako ukusno i lijepo izgleda !

    ОдговориИзбриши