Veknica sa parmezanom i moram naglasiti i punjenjem od Panonskog sira.
Krckavo i puuuno kalorija!
Potrebno je za dve veknice:
400g brašna
1 kašikica soli
malo šećera
2dcl vode
1dcl ulja
10g kvasca
Punjenje:
40g parmezana
200g Panonskog sira ili nekog drugog npr kačkavalja
Priprema:
U 1dcl mlačne vode rastopiti kvasac sa dodatkom malo šećera.
Brašno i so prosejte u sud za mesenje pa dodajte zapenušan kvasac, ostatak vode i ulje.
Zamesite meko testo.
Ostavite ga 1h da se udvostruč.
Potom ga podelite na dva dela i premesite.
To će biti dve veknice.
Razvijte ih oklagijom malo da ne bude testo baš jako tanko ili rastegnite rukama.
U sredinu stavite u svaku po 100g sira, koji ste isekli na deblje šnite.
Presavijte krajeve i obrazujte male vekne.
Premažite ih od gore uljem i pospite parmezanom.
Pecite na 200C oko 15-20 minuta.
Ajme meni koja divota. Mislim da bi ovo kod mene nestalo vruće.
ОдговориИзбришиИ ово мора да се проба под хитно! :)
ОдговориИзбришиJa volim sve što je puuuuuno kalorija. :)
ОдговориИзбришиSavršeno za ovakve kao ja koji obožavaju jesti kruh i sir.
ОдговориИзбришиIstina je da se ovdje smjestilo puno kalorija, ali ovo tako dobrooo izgleda da bih teško odoljela da mi u blizini zamiriše. Odlično !
ОдговориИзбришиUh, što je zgodna.
ОдговориИзбришиWooow kako dobro izgleda i zvuči!
ОдговориИзбришиWOW, great recipe! Looks amazing!
ОдговориИзбриши