четвртак, 24. јануар 2013.

Pizza iz Gril Pekača i Medeni Mafini Deca znaju zašto!


Kada imate veeliki porodicu, ili kada imate i decu i muža i majku i i kada ste zaposleni ....
Zaist amorate da kuvate, pa makar radi dece svaki dan.
Iskreno rečeno meni barem dnevno 2h prodje u kuvanju i pripremanju hrane.
Mada svi u zadnje vreme na TV i u novinama pišu o tome kako brza hrana nije zdrava za decu, iskreno priznajem da pizzu pravim barem jednom nedeljno.
Veliku pomoć mi u zadnje vreme pruža pekač.
Posebno zato što je izuzetno bezbedan i omogućava mi da i decu uključim u pripremu, što naravno oni obožavaju.

• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W



Znači ništa lakše.
Pizza Pekač u sebi ima tepsiju koja se vadi.
Što omogućava lakše održavanje i pranje iste.
U nju stavim prvo domaće testo a zatim nadev.
Vratim je u pekač tempiram na 10 minuta oi Evo la!
Baš brzo!
A pizza verujte kao iz Pizzerije!
Za ovu pizzu je potrebno:
Testo za pizzu
300g pileće šunke sa sirom
100g dimljenog sira
100g trapista
masline
kečap
origano
4 veća šampinjona
Priprema:
Testo sam razvukla rukama veličine tepsije pekača.


Takodje barem jednom nedeljno, deci pravim i mafine.
Oni su mi i inače omiljeni i izuzetno praktičan desert.
Najbolje prolaze čokoladni ali i ovi sa medom su extra pogodak.
Ovoga puta sam ih pekla u pekaču na 10 minuta.
Izuzetno sam zadovoljna!!!

Potrebno je:
250g brašna
100g šećera
80g meda
1 jaje
250ml mleka
50ml ulja
1 kašika kakaa
1 kašikica cimeta
jedna kašikica praška za pecivo.
Kada pravim mafine uvek to radim na isti način već godinama.
Prvo odvojim suve i mokre sastjke.
Svake u svojoj grupi pomešam .
Potom spojim i lagano sve sjedinim kulinarskom žicom.
Izlijem do 2/3 u papirne korpe.




Ovoga puta sam ih pekla u Grill Pekaču.
U tepsiju sam poredjala papirne korpice.
Najbolje da budu kvalitetnije i čvršće.
Sipala sam smesu do 2/3 korpica.
Preklopila pekač.
Namestila tajmer na 10 minuta.
Sasvim je dovoljno.

2 коментара:

  1. Domaća pica ne može biti nezdrava, ja tako mislim. Umjesto kečapa, kojeg ne volim, pravim paradajiz sos i onda to nije brza hrana.
    Pečem uvijek u plehu od rerne na visokoj temperaturi, moja rerna ide do 290 stepeni.

    ОдговориИзбриши
  2. Pizza mi je savršena , a i pokoji muffin bih rado gricnula. Ipak, najslađa su mi dječica , jako je lijepo što vole sami raditi svoje obroke, a naravno da će njima uvijek najdraža biti pizza, muffini ili nešto slično.

    ОдговориИзбриши