Vulkan peciva sam odmah zapazila na blogu Opasne zaposlene žene.
Znate onako kad vas mame i mame i mame...
I sva sreća što sam ih napravila samo osam inače bih bila debela devojka...:)
Priprema testa je po Jeleninom receptu za Bavarsko Pecivo.
Moram ti Jelena priznati da je slano taman koliko treba, ni manje ni više ne bi bilo dobro.
Ja zadovoljna!!
Mera za testo je 10 komada, a ja sam imala osam..malih debeljkovića.
Potrebno je:
600g brašna
300ml mlake vode
pola kocke kvasca 10g
2 kašikice šećera
2 ravne kašikice soli
60g omekšalog putera
Punjenje
16 kolutova konbasice
8 šniti sira trapista
malo peršuna
Za kuvanje:
1l vode
soda bikarbona-koju sam ja zaboravila da stavim..ahh..
Priprema testa:
Sa malo vode i šećerom sam rastvorila kvasac i kada se zapenio dodala sam ga u prosejano brašno sa soli.
Potom sam dodala i puter.
Zamesila sam glatko testo koje sam tada prekrila krpom i ostavila da se odmara 1h.
Zatim sam tetso premesila i podelila na 8 loptica.
Stavila sam 1l vode u šerpu da se kuva.
Potom sam oklagijom lopticu razvila u krug stavila sir i kdve kobasice i preklopila kao na foto prikazu.
Kada je voda provrila spuštala sam dve po dve rolnice u nju na 30 sekundi.
Sad da li je bilo duže ili kraće nisam brojala.Ali moje testo nije tako tamno kao vaše!!!
Da li je u kuvanju fazon?
Zatim sam ga izvadila i redjala na pek papir kojim sam obložila tepsiju.
SDvaku rolicu sam zarezala oštrim nožem u X ili krstić.
Mera za testo je 10 komada, a ja sam imala osam..malih debeljkovića.
Potrebno je:
600g brašna
300ml mlake vode
pola kocke kvasca 10g
2 kašikice šećera
2 ravne kašikice soli
60g omekšalog putera
Punjenje
16 kolutova konbasice
8 šniti sira trapista
malo peršuna
Za kuvanje:
1l vode
soda bikarbona-koju sam ja zaboravila da stavim..ahh..
Priprema testa:
Sa malo vode i šećerom sam rastvorila kvasac i kada se zapenio dodala sam ga u prosejano brašno sa soli.
Potom sam dodala i puter.
Zamesila sam glatko testo koje sam tada prekrila krpom i ostavila da se odmara 1h.
Zatim sam tetso premesila i podelila na 8 loptica.
Stavila sam 1l vode u šerpu da se kuva.
Potom sam oklagijom lopticu razvila u krug stavila sir i kdve kobasice i preklopila kao na foto prikazu.
Kada je voda provrila spuštala sam dve po dve rolnice u nju na 30 sekundi.
Sad da li je bilo duže ili kraće nisam brojala.Ali moje testo nije tako tamno kao vaše!!!
Da li je u kuvanju fazon?
Zatim sam ga izvadila i redjala na pek papir kojim sam obložila tepsiju.
SDvaku rolicu sam zarezala oštrim nožem u X ili krstić.
Pekla sam ih oko 20 minuta na 200C.
Ali neznam zašto nisam dobila taj tamni izgled?
Bile su inače više nego i ukusne!
Hvala obema!!!
Da krenemo dalje.
Ovu pogaču sam primetila na Facebook, eto malo koristi i od FB.
Kako meni dan ne može da prodje bez sira..uf...nekoliko puta sam pokušala da se odviknem,ali uvek uzaludno.
Sasvim dovoljno.
Iako je na toj Fb stranici dat recept ya testo, ja sam pravila pola mere i malo modifikovala pa moj recept ide ovako:
200g brašna
kašikica soli
malo šećera
četvrt kocke kvasca-znači 5g
30ml mleka
3 jajeta manja
100g putera
4 veća listića praške šunke ili pršute
okoo 200g Brie sira ili kačkavalja
Priprema:
brašno prosejati sa soli.
Kvasac rastopiti u mleku sa malo ećera.
Kad zapeni dodati brašnu.
Dodati 2 jajeta, maslac.
Zamesite glatko testo..
Prekriti posudu i ostaviti ga barem 6h da odstoji.
Sir obmotajte u pršutu ili šunku.
Testo razvijte oklagijom stavite u sredinu sir i pršutu i oblikujte pogaču.
Stavite u pleh obložen pek papirom i stavite prvo u frižider na 30min.
Nakon toga ulupajte jaje i premažite pogaču.
Ostavite je da naarste bar 1h.
Pecite na 200C oko 30 minuta.
servira se toplo.
Iako je na toj Fb stranici dat recept ya testo, ja sam pravila pola mere i malo modifikovala pa moj recept ide ovako:
200g brašna
kašikica soli
malo šećera
četvrt kocke kvasca-znači 5g
30ml mleka
3 jajeta manja
100g putera
4 veća listića praške šunke ili pršute
okoo 200g Brie sira ili kačkavalja
Priprema:
brašno prosejati sa soli.
Kvasac rastopiti u mleku sa malo ećera.
Kad zapeni dodati brašnu.
Dodati 2 jajeta, maslac.
Zamesite glatko testo..
Prekriti posudu i ostaviti ga barem 6h da odstoji.
Sir obmotajte u pršutu ili šunku.
Testo razvijte oklagijom stavite u sredinu sir i pršutu i oblikujte pogaču.
Stavite u pleh obložen pek papirom i stavite prvo u frižider na 30min.
Nakon toga ulupajte jaje i premažite pogaču.
Ostavite je da naarste bar 1h.
Pecite na 200C oko 30 minuta.
servira se toplo.
Uf, pogače mi slabost velika.
ОдговориИзбришиhvala draga, fenomenalna je!
ОдговориИзбришиA pa odmah sam pomislila da si izostavila sodu bikarbonu. Ona je ta koja daje tamnu boju pecivu ali ukus je isti. Super pogača, super!
ОдговориИзбришиZnala sam da je nešto.Jbg...nije da sam žurila, ali neznam sto misli u glavi valjda..hvala!
ОдговориИзбришиOdlično je i pecivo i pogača, a bavarsko pecivo dobije braon boju od sode bikarbone, zato ti nije tako tamno, meni je ovako još lepše :)
ОдговориИзбришиpredivno su ti ove pogače.
ОдговориИзбришиO, debelice slatke :-) Prvi put sam i ja pravila 8 komada, pa su mi bile veće nego kupovne, zato sam ih smanjila :-)Vrlo su ti lepe boje punjenja, baš živopisno izgledaju.
ОдговориИзбришиKao što su ti već rekli, tamna boja se dobija dodavanjem sode bikarbone, a ona je zaslužna i za onaj specifični ukus korice pod jezikom.
Pogača je predivna - biće probana, sigurno!
Pogača je izuzetna.
ОдговориИзбришиPogača je prelepa :)
ОдговориИзбришиPeciva su mi super, ali pogača me posebno oduševila. Ovo izgleda tako dobroooo.... :)
ОдговориИзбришиAjoj kako ovo super izgleda. I jedno i drugo... Pogaca je fantasticna!!!
ОдговориИзбришиJako dobro!
ОдговориИзбришиa kako se stavlja soda bikarbona?
ОдговориИзбришиA kako se stavlja soda bikarbona?
ОдговориИзбришиDivno
ОдговориИзбриши