Italijanske Šnicle sa krem pireom.
Zašto Italijanske, napravite ih i uverite se sami!
Pekla sam i h u ovom fantasticnom tiganju, jer em sto nije potrebna masnoca za pečenje, meso se ne lepi i brzo bude rumeno.
Potrebno je:
6 krmenadli
200g sira trapista
origano
20g kečapa
6 malih kašikica senfa
so, biber
malo ulja
Priprema
Meso maljem izudarajte, posolite i pobiberite.
Onda ga sa jedne i druge strane brzo propržite na ulju u tiganju.
Poredjajte potom sve krmenadle u tiganj, i od gore svaku ponaosob premažite senfom.
Pa kečapom i onda dodajte sir plus od gore pospite origano.
Poklopite poklopcem.
Skinite držku tiganja i i tiganj stavite u rernu da se sve lepo zapeče.
Ovo je još jedna prednost Lupo Tiganja, koja me je takodje oduševila.
Mogućnost da se prvo u njemu peče, potom preklapanje staklenim poklopcem i mogućnost skidanja drške te granitiranje u rerni su razlog više zašto i Vi treba da imate ovaj tiganj!!!
Krem Pire Krompir
Iskreno ne bih vas ja ovde nešto davila sa pripremom pire krompira, ali ću napisati kako ga ja spremam i kako moji ukućani volu da ga jedu.
Kada se odlučim da kuvam pire, obavezno kupim beli krompir na pijaci. Nekako sam sa njim zbog njegove mekoće kada se obari najzadovoljnija.
Oljuštim ga, isečem na kocke i stavim u šerpu da se kuva sa malo soli.
Kuvan krompir iscedim i stavim u jedan sud.
Potom ga opet posolim, i dodam:
kašiku maslaca
1-2 kašike kisele pavlake
Potom sve lepo sa aparatom ili onom malom spravom sa rupicama napravim pire.
Od gore obavezno isečem malo peršuna kada poslužujem.
Slana Torta
Ono što volim jeste i da isprobavam razmorazne recepte koje mi prijatelji preporuče ili naprave.
Ovo je po Lininom receptu i zaista sam zadovoljna.
Za koru je potrebno:
3 jajeta
2dcl jogurta
1kapika praška za pecivo
1 kašika tartar sosa
Prva krema-fil
300g krem sira
60g maslaca
2-3 pečene paprike
Druga krema-fil
2dcl kisele pavlake
100g majoneza
250g sira gaude
200g stišnjene šunke
nekoliko kiselih krastavaca
Priprema:
Prvo od sastojaka za koru , mikserom izmutiti i napraviti smesu koju sam izlila na pek papir i pekla na 200C. 15-20 min.
Ohladila sam je, odvojila od pek papirai stavila na tacnu.
Krem sir i puter sam dobro umutila, i dodala iseckane pečene paprike.
Smesu sam lagano pomešala kašikom i premazala preko kore.
Zatim sam sve sastojke za drugi krem pomešala i premazala preko prvog krema.
Od gore sam ukrasila narendanim trapistom.
Ružice sa Cimetom.
Idealne su da se peku u Lupo Pekaču:
Potrebno je:
700g brašna
1 jaje
4dcl mleka
1dcl kisele pavlake
3 kašike kakaa
3-4 kašike kristal šećera
pola kocke kvasca 10g
Za premaz 200g margarina 100g na premaz svaki put kore
Priprema:
Od sastojaka za tetso umesite meko tetso i ostavite g ada odstoji odnosno udupla se bar na 1h.
Zatim ga razoklagijajte na oblik pravougaonika i samo sa jedne strane premažite margarinom.
Potom drugom stranom preklopite i opet će te imati pravougaonik.
Pravougaonik opet razoklagijajjte i premažite opet samo jednu starnu a drugom stranom preklopite i ostavite testo tada da se odmori barem 1h.
kada razvijete testo pospete ga sa kristal šećerom i cimetom. Tako je zaista najbožanstvenije.
Uvijete u rolnu i nožem sečete koture debljine 2cm.
Redjajte u pleh i pecite na 200C
ili u Lupo Pekač obložen pek papirom.
Savršeno :) I recepti i posudje su me oduševili :)
ОдговориИзбришиDivno. Sve mi se dopada. Od kremenadli do cimet ružica.
ОдговориИзбришиDraga, ovakvi brzinski recepti mi uvik dobro dođu :)
ОдговориИзбришиBtw, sviđa mi se kako radiš pire krumpir :)
Ovak nešto brzo uvijek dobro dođe.
ОдговориИзбриши